Daniel Koster
Daniel Koster 10 jan 2017

Door deze Nederlandse oplossing is vallen door de tramrails verleden tijd

Woon jij in een grote stad als Amsterdam? Dan is het je vast en zeker overkomen dat je met je voorband in de tramrails bent geëindigd. Of nou ja, eindigen doe je dan met je smoelwerk op de grond. Dat zie je anderen (en dan vooral toeristen) dagelijks doen.

Waar ook wij van een kleine dosis leedvermaak kunnen genieten, vinden we dat bij de tramrails niet opgaan. Mensen vallen écht lelijk en bezeren zich flink. Het antwoord op dit dilemma is er in de vorm van de SafeRails.

Het fijne hieraan is dat je de tramrails niet hoeft te vervangen.

SafeRails to the rescue

Twee Delftse studenten kwamen op dit idee. Het fijne hieraan is dat je de tramrails niet hoeft te vervangen. Dat is natuurlijk veel te duur. In plaats daarvan kwamen ze met dit stuk plastic. Dat leg je simpelweg in de tramrails waardoor-ie even hoog wordt als de omliggende weg. Daar kun je dus niet meer met je band in terechtkomen.

tramrails

Nooit meer vallen door de tramrails

Dit betekent dus ook dat jij niet meer slingerend over de trambaan hoeft te fietsen zodat je er niet tussenkomt en onderuit gaat. Wellicht vraag jij je af wat er gebeurt als de tram over de SafeRails heengaat. Nou, niets. Het plastic deukt dan in en wanneer de tram is gepasseerd neemt-ie weer de normale vorm aan.

Help ze een handje!

De SafeRails zijn nog geen werkelijkheid. Het plastic apparaat is onderdeel van de Haagse Vernieuwers innovatieprijs en staat in de finale. Je kunt hier op de SafeRails stemmen zodat het werkelijkheid wordt. Nu nog een fiets die niet om kan vallen, zoals deze motorfiets en je fietsleven is compleet.

Reageer op artikel:
Door deze Nederlandse oplossing is vallen door de tramrails verleden tijd
Sluiten