Rutger Houweling
Rutger Houweling 8 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse Zazzy lanceert nieuwe webtool voor het ontwerpen én verkopen van 3D-geprinte sieraden

In 2013 hadden de Nederlandse boys van Zazzy de missie om 3D-printen naar de ‘gewone’ consument te brengen. Middels een platform kon je als designers of consument eenvoudig 3D-geprinte accessoires of sieraden creëren en kopen. En dat tegen een nogal schappelijke prijs. Op Medium.com vertellen ze dat ze ondertussen met hun dienst zo’n zestigduizend ontwerpers, meer dan 250.000 designs en een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking hebben bereikt. En om het verhaal compleet te maken hebben ze in de tussentijd ook een exclusieve deal met de HEMA afgesloten om via deze grote retailer accessoires te 3D-printen. Reden om een nieuw platform te creëren waarmee iedereen 3D-geprinte sieraden kan ontwerpen én verkopen.

Zazzy.co

Vanaf vandaag is het op Zazzy.co mogelijk om dus zelf 3D-geprinte sieraden te ontwerpen en te verkopen zonder dat je ontwerper van beroep bent of ervaring in de e-commerce hebt. Hiermee hopen ze meer ontwerpers te bereiken die hun portfolio kunnen uitbouwen, maar ook bloggers die aan hun volgers meer geld willen verdienen en kunnen goede doelen meer controle over ontwerp en winstmarges krijgen. Maar ook de verhalenvertellers op deze wereld en de ‘doodnormale’ consument kunnen met het nieuwe platform volledig los gaan. Een platform bestaande uit software, het 3D-printen in hoge kwaliteit materialen, de assemblage en het versturen van de accessoires naar de koper.

“Iedereen met een idee of een groepje volgers kan geld verdienen met ons platform. En het mooie is; dat alles zonder enige investering vooraf en zonder al te veel tijd te besteden aan het ontwerpen. Ons platform helpt mensen met het ontwerpen van kwaliteits sieraden en de mogelijkheid om het over de hele wereld te verkopen,” aldus Gert Jan Spriensma, CEO Zazzy.

Mogelijkheden

Op Zazzy.co is een hoop mogelijk. Zo kun je vanuit een eigen design een ketting, ring of manchetknoop maken. Maar een armband met een gekozen tekst is ook mogelijk. Binnenkort wordt zelfs de functie voor een 3D-model toegevoegd. Zelf met een 3D-geprint ontwerp aan de slag? Go!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nederlandse Zazzy lanceert nieuwe webtool voor het ontwerpen én verkopen van 3D-geprinte sieraden
Sluiten