Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

Need for Speed Payback Review – Fast and Furious

Het is alweer twee jaar geleden dat de laatste Need for Speed uitkwam, dus tijd voor een opvolger. Maak kennis met Need for Speed Payback. De game van twee jaar geleden was een reboot van de reeks en met Need for Speed Payback probeert men het The Fast and The Furious gevoel in gamevorm te brengen.

Need for Speed Payback neemt je mee naar ‘Las Vegas’

Need for Speed Payback neemt je daarin mee naar een fictief Las Vegas. Daar maak je aan het begin van de game kennis met de drie hoofdpersonages, die samen een crew vormen. In de opening zie je hoe zij gezamenlijk proberen er met een hele dure wagen van door te gaan. Om er vervolgens achter te komen dat zij genaaid zijn door een criminele organisatie, genaamd The House. Na deze tegenslag valt de crew uit elkaar en gaan er 6 maanden overheen. Op dat moment krijgt het hoofdpersonage een tweede kans. Via een rijke vent krijgt hij de optie om weer aan races mee te doen om zo The House te provoceren en wraak te nemen. Ook brengt hij zijn oude crew weer bij elkaar en kan het avontuur echt beginnen.

need for speed payback PlayStation Plus Games oktober

Need for Speed Payback is een game waar ik me goed mee heb vermaakt, maar zeker niet perfect is. Het begin van de game is nogal matig. Je zult soms iets te veel minder spannende races moeten rijden om goed genoeg te zijn voor de leukere races en soms heeft de game moeite om de wereld mooi in beeld te brengen. Bepaalde textures, met name bij auto’s, laden soms wat langzaam in. Maar buiten deze minpunten die we genoemd moeten hebben, is er ook genoeg leuks aan de game.

Grote wereld waar genoeg te doen is

Daarbij beginnen we met de grote open wereld die je voorgeschoteld krijgt waneer je jezelf door het ietwat matige begin heb geworsteld. De wereld van Need for Speed Payback bestaat uit een Las Vegas-achtige stad, een grote woestijn en een bosachtig gebied. Elke omgeving is gevuld met routes en geeft mogelijkheden om lekker in rond te racen. Met je crewleden kun je daarbij aan diverse races meedoen, waarbij elk crewlid zijn eigen specialiteit heeft. Hierdoor is er een redelijk gevoel van afwisseling. De ene keer scheur je over de snelwegen rond de binnenstad, terwijl je de keer daarop door de woestijn scheurt. Ook vind je hier en daar tuneshops en garages waar je upgrades voor je bestaande wagenpark kunt aanschaffen of nieuwe auto’s kunt kopen.

Diverse challenges in Need for Speed Payback

Maar je kunt dus ook gewoon lekker rondscheuren. Hoewel de wereld niet erg levend is, veel plekken zijn nogal leeg, zijn er wel veel challenges te vinden. Als je naar een race toe rijdt kom je bijvoorbeeld flitspalen tegen waar je op een bepaalde snelheid langs moet rijden. Of een bepaald traject waar je een hoge gemiddelde snelheid moet halen. Tevens heb je jumps waar je wordt uitgedaagd om een bepaalde afstand door de lucht te vliegen en ga zo maar door. Tot slot krijg je nog reputatie punten voor je rijstijl, dus een beetje op een stoere manier rondscheuren helpt daar bij.

Verschillende racestijlen

Je crew bestaat uit drie personen, waarbij iedereen zijn eigen specialiteit heeft. Het voordeel hiervan is dat je veel verschillende racestijlen voorgeschoteld krijgt. Zo heb je al het verschil tussen het racen over het asfalt en lekker gaan offroaden. Maar later krijg je naast dit soort races ook challenges waarbij je moet driften of dragraces waarbij het om pure snelheid gaat. Qua variatie zit het dus wel goed in de races.

Hoofdmissies zijn tof

Need for Speed Payback maakt gebruik van een missiestructuur, waarin je eerst een paar normale races moet voltooien. Er zit een lichte stijging in de moeilijkheidsgraad en het is handig om tussendoor je wagens te upgraden. Als het je lukt om een serie aan races te voltooien, dan krijg je een soort van hoofdmissie. Daarin heeft de game duidelijk inspiratie gehaald uit de Fast and Furious-films en moet je de meest gekke dingen doen. Zo moet je in de eerste hoofdmissie een vrachtwagen met daarin een luxueuze auto zien te stoppen en zo die auto te jatten. Daarbij word je lastig gevallen door andere auto’s en laat de vrachtwagen in de tweede fase een spoor van chaos achter. Erg tof om te doen en het smaakt alleen maar neer.

Need for Speed payback

Need for Speed Payback is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer gaming? Bezoek dan zeker onze uitgebreide gamingpagina hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Need for Speed Payback Review – Fast and Furious
Sluiten