Jan de Raab
Jan de Raab Tech 25 sep 2018

De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum

Een van de meest opvallende cryptocoins in de top 10 is NEO. De munt, voorheen bekend als AntShares, wordt vaak “The Ethereum of China” genoemd.

Het werd in 2014 opgericht en gebruikt “blockchain-technologie en digitale identiteit om assets te digitaliseren, het beheer van digitale assets te automatiseren met behulp van smart contracts en om een ​​’slimme economie’ met een gedistribueerd netwerk te realiseren. ‘

Samengevat, NEO wil de manier waarop de handel momenteel wordt uitgevoerd aanpakken. De ‘slimme economie’ waarnaar de website van NEO verwijst, is de über-enhanced versie van onze huidige economie, waarin processen worden uitgevoerd met maximale efficiëntie en productiviteit en waarbij de tussenpersoon wordt uitgeschakeld.

Hoe NEO werkt

Zoals eerder aangegeven, heeft NEO als doel digitale assets, een digitale identiteit en slimme contracten te laten samenwerken om de droom van een ‘slimme economie’ te bevorderen.

Digitale activa zijn immateriële activa die zijn gevormd door middel van elektronische gegevensverwerking. Het gebruikte protocol voor blockchaintechnologie zorgt ervoor dat dit betrouwbaar en veilig is. Dit wordt gegarandeerd door middel van transparante, identificeerbare transacties met beveiligde digitale identiteiten (individuen, bedrijven, enz.). In dit hele proces nemen de smart contracts een bijzondere positie in.

NEO cryptocoin Ethereum

Voordelen van NEO

  • NEO biedt flexibiliteit voor ontwikkelaars: Het maakt gebruik van reeds bestaande programmeertalen zoals Java, Go, C ++, enz. (Ethereum heeft zijn eigen taal gemaakt), waardoor ontwikkelaars de blockchain gemakkelijker kunnen begrijpen. Met Ethereum moeten ontwikkelaars een nieuwe taal leren.
  • Beveiliging: Neo wordt ondersteund door de Chinese overheid, terwijl Ethereum niet wordt ondersteund door enige regering.
  • NEO is duurzamer: het gebruikt de dBFT terwijl Ethereum een ​​POW (Proof of Works) mechanisme gebruikt dat minder energie-efficiënter en duurder is.
  • Als netwerk is NEO kwantumbestendig, Ethereum is dat niet: de opkomst van kwantumcomputers zou het mogelijk maken om de complexe cryptografische codes te doorbreken, wat mogelijk het uitgangspunt van betrouwbaarheid is waarop cryptocurrency gebaseerd is.

NEO Contracts

Het NEO Contract-systeem bestaat uit drie delen:

  • NeoVM – Universele Block Chain Virtual Machine: zorgt voor onbeperkte schaalbaarheid
  • InteropService – Interoperabele Services: dit laadt het blockchain-grootboek en andere services
  • DevPack – Compiler en IDE-plug-in: ondersteuning voor meerdere valutatalen om de leercurve te verminderen.

Slimme contracten zijn in feite unieke computercodes die zijn ingebouwd in het blockchain-protocol dat knooppunten volgen om opdrachten uit te voeren en vervolgens het grootboek bij te werken. Volgens de “if-this-then-that” -logica voert het acties uit zodra aan de bestaande vereisten is voldaan.

Een goede manier om de werking van smart contracts te begrijpen is het volgende voorbeeld:

Laten we zeggen dat je naar een Coca-Cola-machine loopt en dat de blikjes cola 1 euro kosten. Als je minder dan 1 euro in de automaat gooit, gebeurt er niks. Er is namelijk niet aan de voorwaarde voldaan. Zodra het ingeworpen bedrag wel de waarde van 1 euro heeft, volgt er een actie: je krijgt het gewenste blikje cola.

In het geval van smart contracts, beheert de computer het digitale item, niet een persoon. Tegenwoordig vertrouwen we meestal op suggesties van computers wat te doen met onze digitale middelen, wat betekent dat we nog steeds een menselijke tussenkomst geven om taken te voltooien.

Het smart contract omzeilt deze extra stap door het volgen van richtlijnen die zijn gecodeerd in de code. Als zodanig maakt het protocol ervan, plaats voor gebruikers om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties te bouwen op zijn blockchain. Hieronder ziet u een grafisch voorbeeld van hoe slimme contracten kunnen worden gebruikt in de echte wereld, zoals het kopen / verkopen van een woning.

Toekomst

Het NEO-team heeft een zeer ambitieus project dat wordt ondersteund door een kernteam van ontwikkelaars. Aangezien het al meerdere jaren bestaat, is het duidelijk dat dit niet alleen maar een andere ‘pump & dump’-valuta is om traders te exploiteren.

Met de toenemende populariteit van cryptocoins in het algemeen en de toegevoegde waarde van NEO, zal de rol van de blockchaintechnologie en de toepassingsmogelijkheden alleen maar toenemen.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

  1. De volgende Bitcoin: alles wat je moet weten over Ethereum
  2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
Sluiten