Vijf redenen om (niet) in Neo te investeren

Neo wordt ook wel het Chinese Ethereum genoemd en ging vroeger onder de naam Antshares. Hiermee wordt gedoeld op het feit dat de cryptocurrency ook smart contracts ondersteunt. De digitale valuta is vooral in China erg populair en het doel van de digitale coin is om als het platform te dienen, waar andere grote applicaties op gebouwd worden. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Neo te gaan.

Smart contracts

Eén van de pluspunten van Neo is de focus op smart contracts. Er is op het moment veel interesse in smart contracts, omdat deze komen met verschillende voordelen. Je kunt een smart contract zien als een contract met een set geprogrammeerde regels, die automatisch uitgevoerd kunnen worden. Het is een soort slimme versie van de normale contracten die we kennen bij bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering of een huurovereenkomst. Doordat de regels in het contract automatisch uitgevoerd worden, kunnen bijvoorbeeld transacties ook sneller uitgevoerd worden.

Contract

Steun van overheid en bedrijven

Het lijkt een beetje tegenstrijdig dat de digitale valuta populair is in China, terwijl China juist anti cryptocurrency lijkt te zijn. De overheid heeft daar cryptocurrency verbannen, maar lijkt toch wel geïnteresseerd te zijn in Neo. Voordat de ban werd ingesteld, zou Neo oprichter Da Hongfei zelfs zijn geraadpleegd en Hongfei zou gerespecteerd worden door overheidsambtenaren. Het zou kunnen dat de cryptocurrency uiteindelijk gesteund wordt door de overheid. Volgens The People’s Bank of China zou Beijing zelfs geïnteresseerd zijn in het creëren van een eigen Chinese cryptocoin. Neo krijgt daarnaast ook steun uit het bedrijfsleven, wat toch een goed teken is voor het slagen van de crypto coin.

Ondersteuning voor veel programmeertalen

Neo onderscheidt zich enigszins van andere cryptocurrency, in dat het veel meer programmeertalen ondersteunt. Dat is belangrijk, omdat dit betekent dat ook meer bedrijven gebruik zouden kunnen maken van het netwerk en de slimme contracten zou kunnen gebruiken in hun eigen systemen. Hoe meer bedrijven Neo gaan gebruiken hoe meer de cryptocurrency ook algemeen geaccepteerd wordt, wat goed is voor de waarde van de digitale valuta.

programmeren

Dreiging Chinese overheid

Hoewel de Chinese overheid Neo mogelijk zal steunen, blijft het overheidssysteem in China erg strikt en bestaat de kans altijd dat de regelgeving de digitale valuta uiteindelijk de das omdoet. Mocht de overheid het idee hebben dat de cryptocurrency macht van de overheid wegneemt, is de kans deste groter dat de cryptocurrency verboden wordt. Dat is dus helaas wel een nadeel aan Neo.

Neo heeft geen uniek verkooppunt

Een ander nadeel aan Neo is dat het vergeleken met andere cryptocurrency nog redelijk onbekend is en niet echt iets exlcusiefs heeft dat de coin apart zet. Om meer mensen aan te trekken zou het iets moeten doen dat dusdanig beter is dan andere cryptocurrency, dat mensen geïnteresseerd raken in de Chinese coin. Het feit dat Neo veel programmeertalen ondersteunt is natuurlijk een plus, maar het is de vraag of het genoeg is.

Neo cryptocurrency

Dat de Chinese overheid behoorlijk strikt is, blijkt niet alleen uit het verbannen van cryptocurrency. Zo is China ook al een paar keer in het nieuws gekomen in verband met het blokkeren van Whatsapp.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) in Neo te investeren
Sluiten