Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 2 dec 2018

Deze 3D-geprinte elektrische motorfiets rijdt op luchtloze banden

Het is niets nieuws dat onderdelen voor auto’s en motoren worden gemaakt met een 3D-printer. Het lijkt zelfs steeds vaker voor te komen dat er ook 3D-geprinte componenten eraan te pas komen, die met verschillende voordelen komen ten opzichte van hun traditioneel geproduceerde tegenhangers. Het bedrijf BigRep neemt dit idee echter naar een heel ander niveau en besloot een elektrische motorfiets volledig te maken met een 3D-printer. Maak kennis met Nera.

Elektrische motorfiets met luchtloze banden

Nera is gemaakt door BigRep’s NOWLAB en is zoals gezegd helemaal geprint. Alleen de elektrische aandrijflijn is op de normale manier vervaardigd, maar waarschijnlijk zijn ze al hun hoofd aan het krabben om ook daar een 3D-print oplossing voor te bedenken. De elektrische motorfiets is uitgerust met verschillende innovaties van NOWLAB. Zo vinden we onder de motorfiets bijvoorbeeld luchtloze banden. Andere dingen waar het voertuig mee pronkt zijn een flexibele bumper, geïntegreerde elektronica en vorkloos sturen.

Nera 3D-geprinte elektrische motorfiets

Donker kubistisch design

Qua specs is er nog niet zo heel veel bekend over de motorfiets, maar waar een boek over te schrijven valt is het design. Het is iets dat we nog niet eerder hebben gezien en zeker thuis hoort in één of andere sci-fi film. Trinity zou er zo op kunnen rijden, maar de motor zou ook zeker niet misstaan in een Star Wars film als Sith voertuig. Scherpe vormen komen samen in een bijna kubistisch kunstwerk en de zwarte kleur geeft het geheel een gevaarlijk tintje.

Nera 3D-geprinte elektrische motorfiets

Wankel rijden?

Het is onduidelijk of en wanneer de motorfiets ook daadwerkelijk verkocht zal worden. Maar als dat zo is, moet hij zeker op je verlanglijstje staan. Het enige puntje dat we hebben is dat het rijden er nog een beetje wankel uitziet in de promotievideo. Maar tegen de tijd dat het ding in de showroom verschijnt, zullen ze vast alle kinken uit de kabel hebben gehaald.

Over voertuigen voor Sith gesproken: ook deze Dark Side motorfiets lijkt gemaakt te zijn om de duistere wezens te vervoeren. En daarbij heet het ding ook nog Dark Side. We zouden zeggen: Disney maak er gebruik van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Uncrate

Reageer op artikel:
Deze 3D-geprinte elektrische motorfiets rijdt op luchtloze banden
Sluiten