Het internet gaat helemaal wild op deze Nerf gun met gezichtsherkenning

Veel speelgoed is niet built to last en laten we, naarmate we ouder worden, links liggen. En dat is maar goed ook. De plastic Nerf guns blijven echter populair. Nog populairder lijken de DIY-versies van de speelgoed-geweren. En die zijn, eerlijk gezegd, best heel vet.

De Nerf gun voor de echte nerds

Met leeftijd komt wijsheid, en dus ook de mogelijkheid om te sleutelen aan bestaande Nerf guns. Zo ging ook de softwaremaker n.io (uitgesproken als ‘neo’) met het speelgoed aan de slag. Op hun website laten ze het resultaat zien en het internet gaat helemaal wild op deze nieuwe Nerf gun.

De gun beschikt over gezichtsherkenning waardoor het zijn doel kan vinden en kan ‘uitschakelen’. Het apparaat is bevestigd op een houten standaard en is voorzien van een USB webcam (die met Ducktape is vastgemaakt), een Raspberri Pi computer en een Raspberri Pi HAT die de twee motortjes aandrijft.

Ondanks dat dit apparaat er ook echt DIY uit ziet, werkt het top. Zoals in de video wordt uitgelegd helpt de gezichtsherkenning met het zoeken van de te targetten persoon, waarna het motortje de Nerf gun in positie brengt om te schieten. De gun schiet niet op het gezicht van het slachtoffer maar op het lichaam. Ook wel prettig. Daarnaast kan het apparaat van afstand bestuurd worden via de software.

De beste man legt verder nog uit hoe de software de persoon die het in het vizier heeft herkent en analyseert. Vrij ingewikkeld, maar de uitwerking is briljant!

Nerf gun

N.io is niet de eerste die aan de slag is gegaan met het modificeren van een Nerf gun. Zo maakte een YouTuber ‘s werelds grootste Nerf blaster. Gewoon, omdat het kan. Het resultaat: een meesterwerk.

Reageer op artikel:
Het internet gaat helemaal wild op deze Nerf gun met gezichtsherkenning
Sluiten