Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jul 2020

NES-game Super Mario Bros. levert recordbedrag op

Eén van de eerste grote successen die Nintendo kent, is Super Mario Bros. De game was één van de eerste goede redenen om de NES in huis te halen. En nu is de game een goede reden om nog even de zolder van je opa of oma te doorzoeken.

Want een exemplaar van Super Mario Bros. is onlangs voor een recordbedrag via een online veiling verkocht. En we hebben het dan niet over een paar duizend dollar, maar echt een bedrag waarvoor je in Zeeland waarschijnlijk een klein huisje kunt kopen.

Super Mario Bros. vestigt een record

Want op 10 juli is de veiling afgelopen en de game Super Mario Bros. verkocht voor een bedrag van 114.000 dollar. Daarmee is het het hoogste bedrag dat ooit voor een losse game is betaald. Het vorige record stond op 100.150 dollar. Deze werd gevestigd in februari van 2019 en ging toen ook om een exemplaar van deze titel. Waarom wordt er zoveel betaald voor een game van meer dan dertig jaar geleden? Dat heeft een aantal redenen.

Super Mario Bros.
Het verkochte exemplaar (Afbeelding: Heritage Auctions)

Ten eerste is de game nog verpakt in het originele plastic. Daardoor heb je dus al een redelijk uniek exemplaar, omdat hij nooit is gebruikt. Daarnaast is de status van de game zo goed als perfect. De game is door een aparte organisatie beoordeeld met een score van 9,4 qua staat waarin het zich bevindt en dat is heel erg hoog. Het is dus echt een behoorlijk uniek exemplaar. Daarnaast heeft dit exemplaar nog de houder bovenaan de doos waarmee je hem destijds in het rek van een gamewinkel kon ophangen. Dat was alleen bij de eerste generatie games van Super Mario Bros. die dat hadden.

Wat de eigenaar van dit unieke Super Mario Bros.-exemplaar er precies mee gaat doen, is niet bekend. Wellicht dat hij over tien jaar weer op de markt komt en dan voor het dubbele wordt verkocht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
NES-game Super Mario Bros. levert recordbedrag op
Sluiten