Deze emulator toont NES-games in 3D en het is fantastisch

Eén van de oudste spelcomputers die nog altijd liefde kent, is de NES. De 8-bit spelcomputer luidde een nieuw tijdperk van gaming in en kent vele klassiekers. De spelcomputer maakt vooral gebruik van 2D-graphics, maar deze emulator brengt daar verandering in.

Het gaat om een emulator genaamd 3dSen, die een tijdje geleden werd uitgebracht op Steam. Met die emulator is het mogelijk om een groot aantal NES-games vanuit en 3D-perspectief te beleven. En dat ziet er verrassend tof uit.

NES-games in 3D

3dSen is een project dat al sinds 2015 in ontwikkeling is en gemaakt is door Tran Vu Truc. Destijds heette het project nog 3DNes en waren er een paar demo’s die al interessant waren. Toch wilde de maker het project lang door ontwikkelen en vindt hij het nu goed genoeg om daadwerkelijk te verkopen. Voor een paar euro is de NES-emulator te koop en kun je naast een 3D-ervaring ook genieten van een VR-setting. De onderstaande video geeft je een goed idee van wat je kunt verwachten.

Overigens is het wel zo dat dit puur de emulator is. Je moet zelf nog de roms hebben om te beleven. Het grote probleem daarbij is dat die eigenlijk nog altijd vallen onder het kopje illegaal. Nintendo doet er veel aan om die zoveel mogelijk van het internet te verwijderen en daarom is het lastig om de games goed te kunnen vinden. Succes daarmee dus. Uiteindelijk zijn er zo’n zeventig games die redelijk tot goed speelbaar zijn in deze nieuwe vorm. Maar zelfs als je niet van plan bent om het in huis te halen, is de bovenstaande video eigenlijk al tof genoeg om klassieke BES-games op een andere manier te laten zien.

Wil je op een ietwat makkelijkere manier aan de slag met NES-games? Dan is de Classic-versie nog altijd de beste keuze.

Reageer op artikel:
Deze emulator toont NES-games in 3D en het is fantastisch
Sluiten