Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jul 2019

Spoel de tijd terug in de NES-games op Nintendo Switch Online

Als je op de Nintendo Switch je games online wilt spelen, dan moet je daar tegenwoordig een abonnement voor hebben. Daar krijg je echter ook wel wat voor terug. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van het geniale Tetris 99 en krijg je toegang tot een online bibliotheek met allemaal klassieke NES-games. En voor die laatste categorie is er nu een handige functie beschikbaar.

Spoel de tijd terug in NES-games in Nintendo Switch Online

Nintendo lanceert namelijk een zogenaamde Rewind-functie voor de NES-games op Nintendo Switch Online. Het idee daarvan is eigenlijk heel simpel. Wanneer je een game speelt en daarbij een foutje maakt, dan heb je nu de mogelijkheid om een menu op te roepen en daar de tijd een klein stukje terug te spoelen. De onderstaande video laat wat dat betreft eigenlijk perfect zien wat er mogelijk is.

Natuurlijk is het de charme van de oude games dat het pittig is en dat doodgaan in een game er eigenlijk bij hoort. Maar aan de andere kant heb je in de bibliotheek van de NES-games op de Nintendo Switch Online veel keuze. En dan wil je eigenlijk geen tijd verspillen aan een game waar je door een momentje van onoplettendheid doodgaat en zo vele minuten aan voortgang in één klap kwijt bent. Bovendien is het nog altijd je eigen keuze of je er gebruik van wilt gaan maken of niet.

Ik kan me voorstellen dat het voornamelijk voor jongere gamers een handige toevoeging is. Als ik naar mijn kinderen kijk, dan zijn die eigenlijk best wel verwend geraakt met de luxe van hedendaagse games. Ik heb ze wel eens oudere titels laten spelen, maar die laten ze door frustratie al snel links liggen. Dit zou hen motiveren om daadwerkelijk wat meer tijd door te brengen met de verschillende NES-games die beschikbaar zijn op Nintendo Switch Online.

Reageer op artikel:
Spoel de tijd terug in de NES-games op Nintendo Switch Online
Sluiten