Tech 2 okt 2018 Mark Hofman

Nest lanceert goedkope Thermostat E eindelijk ook in Nederland

Nest kondigde in augustus 2017 de gloednieuwe, en vooral goedkopere, Thermostat E aan. Echter was deze slimme thermostaat al in Amerika te koop, maar ontbrak nog in landen uit Europa. Een van die landen was ons eigen kikkerlandje, maar daar komt deze maand verandering in.

Nest Thermostat E ook in Nederland

De Thermostat E van Nest is eindelijk beschikbaar in Nederland. Zoals eerder vermeld zagen andere landen het apparaat vorig jaar al verschijnen. In tegenstelling tot de duurdere variant is deze thermostaat gemaakt van plastic, is hij volledig wit en heeft het een prijskaartje van €219. Dat is een goede prijs voor een slimme thermostaat, maar uiteraard lever je wel wat in.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe Thermostat E is dat hij volledig gemaakt is van plastic, terwijl de duurdere versie in aluminium en roestvrij staal te halen is. Daarnaast is de goedkopere versie voorzien van een uniek mat scherm en is de focus gelegd op gemak. Zo is de installatie wat eenvoudiger gemaakt en zijn de schema’s wat makkelijker te plannen.

Installatie net zo makkelijk als de schema’s

De installatie van de nieuwe Thermostat E is nog makkelijker dan het strikken van je veters. Het apparaat wordt samen met de Heat Link E geleverd. Deze vervangt je huidige thermostaat en wordt aangesloten aan de huidige bedrading. De Heat Link E maakt verbinding met de Nest Thermostat E, die je overal in huis in een stopcontact kan duwen. Het kost de gemiddelde persoon een uurtje om hem volledig te installeren, dus jullie tech-liefhebbers hebben dit met een half uurtje gefixt!

Door de technologie van Nest is de E bijzonder slim. Hij bespaart vanaf het eerste uur al energie en past zich aan jouw eigen schema aan. Eigenlijk werkt dit dus hetzelfde als de Nest Learning Thermostat.

Functies en beschikbaarheid

Waarom is deze thermostaat zo slim? Heel simpel! Ten eerste leest het apparaat uit of er iemand aanwezig is in het huis. Is dit niet het geval, dan zet hij automatisch de verwarming lager. Is het dan niet ruk dat je thuis komt in een koud huis? Zeker niet! Door de True Radiant technologie, waarbij je zelf een tijdstip en temperatuur instelt, zorgt de thermostaat ervoor dat deze instellingen nageleefd worden.

Kom jij om 18:00 uur thuis en wil je dat het 21 graden is? Dan zorgt deze functie ervoor dat dit echt zo is. Met de meegeleverde app kun je alles naar eigen hand instellen en is het mogelijk om je energiegeschiedenis in te kijken. Zo heb je in no-time een overzicht van je verbruik.

De Nest Thermostat E is volgende maand te koop voor een prijs van €219. Dit kan via de website van Nest!

Reageer op artikel:
Nest lanceert goedkope Thermostat E eindelijk ook in Nederland
Sluiten