Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 22 mrt 2018

Nest’s slimme deurbel streamt bezoekers naar je smartphone

Als je denkt aan Nest, denk je waarschijnlijk aan veiligheidscamera’s of een slimme thermometer. Het bedrijf blijft  echter uitbreiden en heeft ook een slimme video deurbel aangekondigd. Hiermee kun je precies zien wie er voor de deur staat (en stond) en kun je dit ook nog eens in HD kwaliteit bekijken.

Bezoekers dag en nacht van top tot teen bekijken

De deurbel van Nest gaat onder de naam Hello, wat in één woord beschrijft wat de bedoeling is van de deurbel. Uiteraard is hij er om je te laten weten wanneer er iemand voor de deur staat, maar daar heb je geen slimme deurbel voor nodig. Als je ten alle tijden wilt weten wat er voor de deur gebeurt, is Hello echter wel ideaal. Zo kan de deurbel dag en nacht HD beelden naar je smartphone streamen, zodat je altijd even kunt koekeloeren wat er voor de deur gebeurt. Door de beeldverhouding van 4:3 kun je de bezoekers zelfs van kop tot teen bekijken, en zie je bijvoorbeeld niet alleen een hoofd.

Nest Hello deurbel

Deurbel die je vrienden herkent

Ook in het donker kun je alles bekijken met de speciale night vision modus. Gelukkig kun je zowel ‘s nachts als overdag behoorlijk veel zien met de 160 graden camera. Nest’s Hello deurbel is er niet alleen maar om dingen te registreren, maar kan bijvoorbeeld ook je vrienden en familieleden herkennen en je waarschuwen dat ze eraan komen. Met de bewegingssensor heeft de deurbel sowieso door als iemand voor je huis iets aan het doen is en kan hij je meteen een notificatie en zelfs een foto sturen. Gelukkig weet hij wel weer dat een bewegende boom geen persoon is.

Nest Hello deurbel

Op afstand gesprekken voeren

Verder kun je niet alleen je bezoek zien, maar je kunt ook met ze babbelen via de Hello deurbel. Het apparaat is namelijk uitgerust met een microfoon en speaker, zodat je niet soms misschien niet eens de deur hoeft open te doen. Mocht je nog onderweg zijn, dan kun je ook je deurbel laten reageren met voorgeprogrammeerde reacties.

Nest Hello deurbel

Email achterlaten voor meer info

De Hello van Nest is op het moment al beschikbaar in Amerika, maar in Nederland lijkt het erop dat we nog even moeten wachten. Op de officiële site kun je je emailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden. Daar staat nog geen prijs vermeld, maar als we kijken naar de Amerikaanse prijs zou dit omgerekend 185 euro moeten zijn. Uiteraard is het mogelijk dat de prijs in Nederland afwijkt van de Amerikaanse.

Stel dat je via je slimme deurbel ziet wie er voor de deur staat, dan wil je misschien alsnog niet opstaan om open te doen. Als je echt zo lui bent, kun je de August slimme sloten inzetten om ook op afstand je vrienden binnen te laten.

The Gadgeteer

Reageer op artikel:
Nest’s slimme deurbel streamt bezoekers naar je smartphone
Sluiten