Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 jul 2019

Dit zijn de 10 allerbeste series die je kunt kijken op Netflix

Netflix mag dan nog steeds een van de beste streamingdiensten van dit moment zijn, maar blijft soms een uitdaging om een geschikte nieuwe serie te vinden.Want ja, wat nou als je een serie besluit te gaan volgen en deze na een paar afleveringen tegen blijkt te vallen? Vandaar dat wij je vandaag enkele serie tips zullen geven waarvan de kans zeer groot is dat je ze leuk zal gaan vinden.

Netflix: de 10 beste series volgens IMDB

Hoe graag wij ook film- en serie tips geven, het is onmogelijk om te garanderen dat jullie ze ook echt leuk gaan vinden. Al kunnen we de kans natuurlijk wel vergroten. Bijvoorbeeld door te kijken naar de Top 10 beste series volgens IMDB.

Dit omdat de titels welke hierin staat niet voor niets aan deze lijst zijn toegevoegd. Vandaar dat 10 series voor jullie hebben uitgelicht die een hoge beoordeling op IMDB (International Movie Database) hebben. We hebben uiteraard alleen titels toegevoegd die op dit moment ook in Nederland beschikbaar zijn.

Black Mirror (Netflix original) – Score 8.9

Het was eigenlijk Stranger Things die op deze plek stond, maar daarover hebben we de laatste tijd al erg veel geschreven. Natuurlijk is deze serie nog steeds de moeite waard, maar we vinden het ook belangrijk om andere titels een kans te geven. Bijvoorbeeld het spraakmakende Black Mirror, dat inmiddels al 5 seizoenen telt.

In Black Mirror zien we de duistere kant van moderne technologie. Ondanks dat de serie vrijwel altijd een dystopisch beeld schets is het wel erg boeiend. Je krijgt iedere keer een nieuwe verhaal te zien, dus mocht je het even niet interessant vinden dan kun je altijd nog overschakelen naar een andere aflevering. Er is overigens ook een Black Mirror film.

Friends – Score 8.9

Deze titel heeft waarschijnlijk geen toelichting meer nodig. We kunnen het ons namelijk bijna niet voorstellen dat er mensen zijn die deze immens populaire serie niet kennen.

Het is niet verrassend dat Friends momenteel nog steeds een van de meest bekeken Netflix series is. Er zijn overigens al jaren fans welke hopen dat er een reünie komt en misschien gaat dit nog gebeuren ook.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood – Score 9.0

De manga Fullmetal Alchemist kreeg in 2003 een televisieserie, maar die was slechts losjes gebaseerd op het bronmateriaal. Vandaar dat er ook een anime-versie kwam die wat trouwer aan de manga was. Deze uitvoering heet Fullmetal Alchemist: Brotherhood en werd zeer goed beoordeeld.

Vandaar dat we deze serie aan iedere anime fan zouden kunnen aanraden. Al helemaal als je de manga hebt gelezen en deze met de anime-versie wilt vergelijken.

Death Note – Score 9.0

Als het om manga gaat is ook de populaire reeks Death Note al meerdere keren verfilmd, maar niet altijd met evenveel succes. De anime variant die op Netflix staat kreeg echter een zeer hoge IMDB-score.

Het verhaal draait om een tiener die een mystiek notitieblok vindt, waarmee hij iedereen waarvan hij de naam opschrijft laten sterven.

Fargo – Score 9.0

Filmliefhebbers zullen bij de naam Fargo waarschijnlijk direct aan de gelijknamige Coen Brothers film denken. Al hebben wij het nu echter over een serie die op deze cultklassieker gebaseerd is.

Series die gebaseerd zijn op films pakken niet altijd goed uit, maar Fargo bleek echter al snel een grote hit te zijn. De serie heeft zelfs meerdere prijzen binnen weten te halen.

The Vietnam War – Score 9.1

De Vietnamoorlog is een van die dingen waarover we waarschijnlijk allemaal wel ooit hebben gehoord, maar slechts weinigen zich er echt in verdiept hebben. Gelukkig zorgt de documentaire The Vietnam War ervoor dat dit alsnog kan. Deze tiendelige Netflix miniserie legt je namelijk haarfijn uit hoe deze oorlog is ontstaan, maar ook wat ervoor zorgde dat het uiteindelijk weer ten einde kwam.

Naast voormalige militairen komen er ook nabestaanden van slachtoffers en journalisten aan het woord. Gezien het hier gaat om mensen uit zowel Amerika als Zuid- én Noord-Vietnam vinden wij dat er aan beide kanten aandacht wordt besteedt. Een aanrader dus!

Sherlock – Score 9.1

De legendarische Sherlock Holmes heeft al in meerdere films en series zijn opwachting gemaakt, maar de serie Sherlock is waarschijnlijk de meest succesvolle verfilming van de wereldberoemde detective.

Het titelpersonage wordt gespeeld door niemand minder dan Benedict Cumberbatch, die je misschien wel kent vanwege zijn rol als Doctor Strange in het Marvel Cinematic Universe. Daarnaast vertolkt ook Martin Freeman een belangrijk personage, namelijk dat van Dokter John Watson, de beste vriend van Sherlock.

Our Planet – Score 9.3

Naast al die series en films met ingewikkelde verhalen is het soms ook leuk om eens iets compleet anders te zien. Bijvoorbeeld een indrukwekkende natuurdocumentaire die uit meerdere afleveringen bestaat.

Our Planet laat niet alleen zien hoe mooi onze planeet kan zijn, maar helaas ook wat klimaatverandering voor gevolgen heeft. Je kunt de afleveringen natuurlijk vanaf je de Netflix app op je tablet kijken, al is het natuurlijk het mooist op een gigantische televisie.

Rick and Morty – Score 9.3

Als er één serie is die de afgelopen jaren een enorme cultstatus heeft weten op te bouwen dan is het wel Rick and Morty. Vandaar dat je als serieliefhebber gewoon een aflevering gezien moet hebben, al is het maar om erover mee te kunnen praten.

Er staan maar liefst 3 seizoenen van deze gekke animatieserie op Netflix, dus mocht het je liggen dan kun je voorlopig even vooruit.

Breaking Bad (Netflix klassieker!) – Score 9.5

Het eerste seizoen van deze dramaserie is alweer meer dan 10 jaar oud, maar er zijn sindsdien maar weinig series verschenen die Breaking Bad hebben weten te overtreffen. Game of Thrones en Chernobyl komen misschien enigszins in de buurt, maar verder kunnen we zo snel eigenlijk niets opnoemen.

De serie draait om een terminaal zieke scheikunde leraar die uit ellende besluit om zich volop op de productie van crystal meth te storten. Dit natuurlijk met allerlei bizarre gevolgen van dien.

Nieuwe Netflix films en series

Mocht je de meeste van deze series al gezien hebben en de rest niet zo interessant vinden, dan hebben we ook een hoop informatie omtrent komende Netflix films en series. Je kunt het allemaal lezen in dit uitgebreide overzicht.

Bron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 allerbeste series die je kunt kijken op Netflix
Sluiten