Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 31 dec 2019

Netflix: de 10 beste films van 2019 (volgens IMDb)

2019 zit er alweer bijna op. Wat ons betreft hoog tijd voor de zogeheten eindejaarslijstjes, waarin we allerlei hoogtepunten bespreken. Dit keer gaan we het hebben over de Netflix films die in ons opzicht tot de beste van het jaar behoren.

Waar er ook dit jaar een aantal geweldige films in de bioscoop zijn verschenen legt deze lijst echter de focus op films die speciaal voor Netflix zijn gemaakt. Dit omdat deze populaire streamingdienst de laatste jaren naast series ook flink is gaan investeren in films, met de nodige successen.

10. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Er zijn veel documentaires rondom seriemoordenaars verschenen, maar weinig daarvan waren zo spraakmakend als die over de charismatische maar meedogenloze Ted Bundy. Vandaar dat Netflix ook besloot te investeren in een film rondom deze bekende misdadiger. Het resultaat kreeg als titel ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ en had een hoofdrol voor Zac Efron.

IMDB Score: 6,6

9. I Am Mother

In I Am Mother zien we een wereld welke nagenoeg uitgeroeid is. Om dit te herstellen is er een robot ontworpen die als taak heeft om de aarde opnieuw te kunnen bevolken. Zo neemt deze de opvoeding van een jong meisje op zich. Als op een gegeven moment blijkt dat de buitenwereld in werkelijkheid een stuk minder verlaten is dan gedacht beginnen mensen te vermoeden dat de robot een eigen motief heeft…

IMDB Score: 6,8

8. The Dirt

The Dirt is een biopic rondom het excentrieke Mötley Crüe. Dit was een metalband waarvan de bandleden er een nogal een losbandige levensstijl op na hielden. Of je nou van de muziek houdt of niet, de film schijnt goed in elkaar te zitten. Daarnaast bevat de cast een spraakmakende Game of Thrones acteur, wat voor fans van die serie misschien ook een reden is om The Dirt een kans te geven.

IMDB Score: 7,0

7. Fyre (Netflix documentaire)

Het bezoeken van festivals blijft een enorm populaire hobby, dus vandaar dat altijd mensen zijn die de ambitie hebben om er eentje te organiseren. Dat zo’n enthousiast plan ook mis kan gaan bewijst de spraakmakende Netflix documentaire FYRE: The Greatest Party That Never Happened. Hierin zien precies hoe het verhaal achter dit frauduleuze festival in elkaar steekt.

Ondanks dat het hier eigenlijk niet om een film gaat vonden we deze docu te interessant om niet nog eens te noemen.

IMDB Score: 7,2

6. The King

Naast misdaadfilms en thrillers investeert Netflix ook in historische drama’s. Een goed voorbeeld hiervan is The King, waarin de eigenzinnige prins Hal met tegenzin zijn vader moet opvolgen in tijden van oorlog en politieke onrust.

In de film zien we een aantal interessante acteurs terug, waaronder Joel Edgerton, Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Lily-Rose Depp en Ben Mendelsohn. De acteerprestaties die zij leveren zijn volgens critici een van de betere dingen aan deze film. Daarnaast vinden veel mensen dat The King een aantal krachtige momenten bevat, waardoor hij wat ons betreft het checken waard is.

IMDB Score: 7,3

IMDB Score: 7,4

5. El Camino: A Breaking Bad Movie

De meningen over deze vervolgfilm op Breaking Bad mogen dan sterk verdeeld zijn, maar het is wat ons betreft zeker geen prutswerk. In El Camino zien we hoe Jesse Pinkman zijn leven weer oppakt na het spraakmakende einde van Breaking Bad. Naast Jesse zijn er nog een aantal andere interessante mensen uit de serie terug te zien.

Mocht jij de originele Breaking Bad serie eerst nog even willen terugzien, dan kan dat ook via Netflix.

IMDB Score: 7,4

4. Dolemite Is My Name (Netflix biopic)

Eddie Murphy heeft zich een tijdje gedeinsd gehouden, maar is momenteel weer volop bezig met het maken van films. Zo was hij onlangs te zien in Dolemite Is My Name, waarvoor hij in de huid van filmmaker en comedian Rudy Ray Moore kroop. De critici waren erg over dit project te spreken en prezen Murphy voor zijn acteerprestaties.

IMDB Score: 7,4

3. The Irishman

Of je hem nou goed vond of niet, The Irishman hoort wat ons betreft gewoon in dit lijstje thuis. Dit omdat de legendarische regisseur Martin Scorsese al jaren een verfilming van het boek ‘I Heard You Paint Houses’ wilde maken, maar in eerste instantie nergens terecht kon. Totdat Netflix hem de mogelijkheid bood om de film namens hen te maken.

Het resultaat is een 3,5 uur durend maffiaverhaal waarin vrijwel alle bekende Scorsese kenmerken naar voren komen. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor niemand minder dan Joe Pesci, Robert De Niro en Al Pacino. Ondanks dat een gedeelte van de kijkers de film te langdradig vond blijkt hij inmiddels al meer dan 26 miljoen keer bekeken te zijn.

IMDB Score: 8,2

2. Klaus (Netflix kerstfilm)

Kerstfilms blijven populair. Naast oude klassiekers als The Grinch en Home Alone verschijnen er ook nieuwe films die de moeite waard zijn. Een goed voorbeeld daarvan is Klaus. Dit is een animatiefilm over een ongemotiveerde postbode die naar een afgelegen eiland wordt gestuurd. Daar komt hij in contact met de eigenzinnige Klaus, die een huis vol handgemaakt speelgoed heeft.

IMDB Score: 8,3

1. Marriage Story

Er zijn veel films waarin relaties en huwelijken centraal staan, maar in de meeste gevallen worden ze sterk geromantiseerd. Denk maar aan het overgrote deel van de romantische komedies die in de bioscoop verschijnen. In Marriage Story zien we daarentegen een wat meer realistische kijk op een verhouding tussen twee mensen. Of beter gezegd, eentje die aan zijn einde gekomen is. De film draait namelijk om een stel met kinderen dat besluit uit elkaar te gaan.

De hoofdrol is weggelegd voor niemand minder dan Scarlett Johansson, die we kennen als Black Widow uit de Marvel Cinematic Universe films. De kans is ook groot dat je haar tegenspeler zult kennen, want dit is namelijk Star Wars acteur Adam Driver. Ondanks dat de film nog amper uit de bioscoop is staat hij al wel op Netflix. Doe er je voordeel mee!

IMDB Score: 8,4

Meer Netflix tips

De bovenstaande films zijn natuurlijk maar een kleine greep uit wat Netflix het afgelopen jaar heeft uitgebracht. Mocht jij meer Netflix tips en nieuwtjes willen weten dan is het verstandig om ons uitgebreide overzicht rondom deze streamingdienst in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix: de 10 beste films van 2019 (volgens IMDb)
Sluiten