Dit zijn de 10 allerbeste films die op Netflix te vinden zijn

Een week geleden deelde we een lijstje met de 10 beste series op Netflix. Althans volgens website IMDB, welke zijn scores zorgvuldig en op basis van duizenden stemmen berekend heeft. Ondanks dat je met de betreffende titels voorlopig even vooruit kunt begrijpen we dat niet iedereen tijd heeft om aan nog een nieuwe serie te beginnen. Vandaar dat we ook een lijstje hebben gemaakt met de 10 beste films.

De 10 beste films op Netflix?

Het beoordelen van films mag dan geen exacte wetenschap zijn, maar als IMDB zegt dat iets goed is, dan is het dat vaak ook. Dit vonden wij reden genoeg om een lijstje te maken met de 10 Netflix films die op deze site het beste beoordeeld zijn.

10. The Departed (2006)

De meeste moderne thrillers zijn helaas erg voorspelbaar, maar The Departed is gelukkig een van de uitzonderingen op deze regel. Daarnaast is het ook nog eens een van de weinige remakes die zich kan meten met het origineel.

In de film wordt er zowel bij een criminele organisatie als de politie zelf een undercover operatie uitgevoerd. Het resultaat hiervan zorgt voor een zeer sterke misdaadthriller.

IMDB score: 8.5

9. Saving Private Ryan (1998)

Er zijn vele goede oorlogsfilms gemaakt, maar Saving Private Ryan blijft misschien nog wel een van de beste. Al is het maar om de legendarische beginscène die menig maag heeft doen omkeren.

Mocht jij binnenkort eens zin hebben in een avond vol spectaculaire actie gecombineerd met broederschap en moed, dan is deze film zeker een aanrader.

IMDB score: 8.6

8. Goodfellas (1990)

We hebben deze gangsterfilm onlangs nog uitgelicht in onze Netflix aanraders en dat was natuurlijk niet voor niets. Deze door Martin Scorsese geregisseerde misdaadklassieker is namelijk een van de beste in zijn soort. Dit is mede te danken aan de geweldige cast die onder andere uit Robert De Niro en Ray Liotta bestaat.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Henry Hill, een Amerikaanse gangster die vanaf kinds af aan al gangster wilde worden. Het spreekt voor zich dat dit de nodige consequenties met zich meebracht.

IMDB score: 8.7

7. Forrest Gump (1994) – tijdloze Netflix klassieker

Forrest Gump is misschien wel de leukste film van dit lijstje. We zien een ietwat naïeve man met een laag IQ die desondanks de meest bijzondere avonturen beleefd.

Dit is een Netflix titel die eigenlijk altijd leuk is om een nog eens opnieuw te bekijken. Bijvoorbeeld met je partner of de kinderen.

IMDB score: 8.8

6. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Game of Thrones mag dan wel enorm populair zijn, maar die serie was er waarschijnlijk niet geweest zonder het succes van The Lord of the Rings. De epische boekenreeks was namelijk een inspiratie voor bijna iedere andere fantasyschrijver die daarop volgende. Ook de verfilmingen van Peter Jackson mogen er zijn. Het is daarom goed nieuws dat deze alle drie op Netflix staan.

Mocht jij deze epische films nog eens willen bekijken dan raden we natuurlijk aan om bij het eerste deel te beginnen, namelijk The Fellowship of the Ring.

IMDB score: 8.8

5. Schindler’s List (1993)

Naast de eindeloze stroom aan luchtige komedies en hersenloze actiefilms is het ook weleens prettig om jezelf te laten onderdompelen in een heftig maar intrigerend verhaal. Bijvoorbeeld dat van Schindler’s List, waarin we een dappere zakenman ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn best doet om zoveel mogelijk joden van het vernietigingskamp te kunnen redden.

De film is misschien niet geschikt voor tijdens een luidruchtig Netflix avondje met vrienden, maar meer om eens goed de tijd voor te nemen.

IMDB score: 8.9

4. The Lord of the Rings: The Return of the King

Het eerdergenoemde Lord of The Rings telde drie delen, waarvan de afsluiter misschien nog wel het meest spectaculair is. Mede vanwege de grootse veldslagen.

Mocht jij een keer zin hebben in een goed verhaal dan is het zeker aan te raden om eens goed te gaan zitten voor deze trilogie. Ook als je hem al een keer gezien hebt zal je er hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgen.

IMDB score: 8.9

3. The Godfather: Part II (1974)

In de meeste gevallen zijn vervolgfilms een stuk minder goed dan het origineel. Dit omdat een goede film nou eenmaal lastig te overtreffen is, al helemaal met een soortgelijk concept.

Toch vinden veel mensen de tweede Godfather film net zo goed, of misschien zelfs nog wat beter, dan het origineel. Ook de score op IMDB liegt er niet om.

IMDB score: 9.0

2. The Dark Knight (2008)

Marvel mag het de afgelopen jaren dan wel overduidelijk beter hebben gedaan dan DC, het is toch die laatste welke de beste superheldenfilm ooit in handen heeft. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak, maar er zijn nou eenmaal weinig films in het eerdergenoemde genre die een 9.0 scoren op IMDB.

Het feit dat de film zo enorm succesvol was had meerdere redenen, maar de voornaamste was waarschijnlijk de acteerprestatie van Heath Ledger. De manier waarop hij The Joker neerzette wist zowel fans als sceptici te verbazen. Mocht je de film nog niet gezien hebben (of hem gewoon nog eens wilt kijken), dan kun je dat dus via Netflix doen.

IMDB score: 9.0

1. The Godfather (1972) – Netflix nummer #1 film

Deze film ga je ongetwijfeld van naam kennen, maar het zou zomaar kunnen dat je nooit de tijd hebt genomen om hem volledig te bekijken. Al mis je in dat geval wel een hoop. Kijk, gezien smaken verschillen kunnen we niet keihard beweren dat The Godfather de beste film ooit is, maar hij is wel degelijk heel erg goed. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat er twee extreem goede acteurs aan meegewerkt hebben. Het gaat hier natuurlijk om Marlon Brando en Al Pacino.

Naast de ijzersterke cast heeft The Godfather ook gewoon een erg goed verhaal dat op een mooie manier naar het witte doek vertaald is. Dus wat ons betreft zijn er weinig redenen te noemen om de film niet te bekijken.

IMDB score: 9.2

Meer Netflix aanraders

Heb jij deze films al gezien en kun daarom nog wat extra tips op het gebied van Netflix gebruiken? Check dan ons uitgebreide Netflix overzicht eens.

Ben jij juist uitgekeken op Netflix? Dan hebben we 5 alternatieven voor je waarvan je er sowieso 4 vandaag nog vrijblijvend kunt proberen.

Bron

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 allerbeste films die op Netflix te vinden zijn
Sluiten