Netflix: de 10 beste series van 2019 (volgens IMDB)

Als je mensen vraagt naar de voornaamste reden om een Netflix abonnement te nemen dan verwijzen ze vaak naar de goede series die de dienst aanbiedt. Gezien 2019 alweer bijna voorbij is leek het ons daarom leuk om een overzicht te maken met de beste series die in het afgelopen jaar zijn verschenen.

Naast nieuwe titels bevat dit lijstje vooral bestaande series waarvan het afgelopen jaar een nieuw seizoen verscheen.

10. Sex Education (Netflix nieuwkomer)

De komische serie Sex Education was dit jaar voor het eerst te zien en wist direct vele kijkers voor zich te winnen. In de serie zien we een sociaal onhandige jongen genaamd Otis, wiens moeder sekstherapeute is. Ondanks zijn eigen onervarenheid op het gebied van seks besluit hij om zelf ook sekstherapie te gaan geven, in samenwerking met een klasgenoot. Dit brengt zoals verwacht de nodige ongemakkelijke situaties met zich mee.

Het is overigens alweer bijna een jaar geleden dat de serie van start ging, waardoor fans zich gingen afvragen waar het tweede seizoen bleef. Onlangs werd hierover meer bekendgemaakt.

IMDB-Score: 8,3

9. The Punisher

We hebben de afgelopen jaren meerdere Marvel series voorbij zien komen, al betwijfelen we of er eentje zo bruut is als The Punisher. Dit is voornamelijk te danken aan Jon Bernthal, die het titelpersonage op een geweldige manier vertolkt.

In tegenstelling tot de meeste andere series op deze lijst gaan we The Punisher volgend jaar helaas niet terugzien. Netflix heeft de serie namelijk geannuleerd, tot grote teleurstelling van fans.

IMDB-Score: 8,5

8. La casa de papel

De Spaanse misdaadserie La casa de papel loopt al sinds 2017, maar blijkt nog steeds in trek te zijn bij de Netflix abonnees. Ook het dit jaar verschenen derde seizoen werd goed bekeken.

Er zijn overigens ook al opnames geweest voor een vierde seizoen, dat volgend jaar vanaf 3 april op Netflix te zien is.

IMDB-Score: 8,5

7. The Dark Crystal: Age of Resistance

De met poppen gemaakte fantasyfilm The Dark Crystal werd bij de release in 1982 erg goed ontvangen en is nu nog steeds een cultklassieker. Vandaar dat de verwachtingen hoog lagen toen bleek dat Netflix een serie aankondigde die dit iconische verhaal moest opvolgen. Het resultaat bleek echter bij veel fans in de smaak te vallen.

Sta jij wel open voor een serie die een beetje anders is dan anders? Dan kunnen we The Dark Crystal van harte aanbevelen! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bedenk jezelf dan dat een van de personages van een stem wordt voorzien door Star Wars acteur Mark Hamill, die ook de Joker insprak voor Batman: The Animated Series. Daarnaast is de voice-over afkomstig van de legendarische Sigourney Weaver, die we natuurlijk kennen vanwege de Alien films.

IMDB-Score: 8,6

6. BoJack Horseman (Netflix animatieserie)

Dat animatieseries niet alleen maar voor kinderen zijn, dat weten we. Kijk maar naar het succes van South Park en Family Guy. Al zien we niet vaak dat een dergelijke serie zowel komedie als serieuze drama met elkaar weet te combineren. In BoJack Horseman volgen we een paar dat ooit een populaire sitcom ster was, maar later in vergetelheid is geraakt.

De serie is volgens critici zowel grappig als confronterend en de combinatie is vermoedelijk de reden dat hij zo hoog scoort. Al blijft het natuurlijk het beste om zelf te checken of de serie wat voor je is.

IMDB-Score: 8,6

5. Mindhunter

In de serie Mindhunter zien we twee FBI-agenten die als doel hebben om seriemoordenaars te kunnen begrijpen. Dit doen ze onder andere door gesprekken met ze aan te gaan. Het resultaat is een spannende serie die volgens veel kijkers een van de beste Netflix series van het moment is.

Gezien de populariteit staan er nog enkele seizoenen gepland, maar die hebben blijkbaar de nodige vertraging opgelopen. Dit heeft voornamelijk te maken met het drukke schema van een uitvoerend producer die naast Mindhunter ook nog eens verantwoordelijk is voor vele topfilms.

IMDB-Score: 8,6

4. The Crown

De Britse Netflix serie The Crown laat ons van dichtbij kennismaken met het Britse koningshuis ten tijde van de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Naast het gezinsleven krijg je als kijker ook te maken met politieke schandalen en andere ellende. Niet zo leuk voor de personages, maar vaak wel erg boeiend om naar te kijken.

Het derde seizoen telt 10 afleveringen en heeft hoofdrollen voor Tobias Menzies, Helena Bonham Carter Olivia Colman en Jason Watkins.

IMDB-Score: 8,7

3. Black Mirror

Het duistere Black Mirror blijft een enorm fascinerende serie. In iedere aflevering zien we een nieuw verhaal waarin naar voren komt dat moderne technologie ook zijn schaduwkant heeft.

Zoals verwacht was niet iedere kijker even onder de indruk van het meest recente seizoen, maar wat ons betreft is de Netflix serie nog steeds het checken waard.

IMDB-Score: 8,8

2. Peaky Blinders

Hoeveel series ken je die mensen ertoe zetten hun kledingstijl te veranderen, om specifieke kapsels vragen en zelfs een speciaal café te beginnen? Peaky Blinders mag dan alweer aan zijn vijfde seizoen begonnen zijn, maar is nog steeds razend populair.

In het meest recente seizoen zien we hoe Tommy Shelby met zichzelf in de knoop zit en in een soort existentiële crisis beland. Dit heeft natuurlijk ook de nodige gevolgen voor zijn ”carrière”.

IMDB-Score: 8,8

1. Stranger Things (Netflix topper!)

Netflix mag dit jaar dan veel nieuws hebben uitgebracht, maar zover wij weten had het derde seizoen van Stranger Things toch wel de grootste hype te pakken. Logisch ook, want iedereen wilde weten hoe het nou verder ging met de mysterieuze gebeurtenissen rondom Hawkins. Naast een aantal nieuwe afleveringen verschenen er ook enkele ludieke acties rondom het derde seizoen, waaronder eentje die afkomstig was van Microsoft.

Er is inmiddels ook al een vierde Stranger Things seizoen aangekondigd, al zijn er daarover nog maar weinig details bekend.

IMDB-Score: 8,8

Meer Netflix series

Hoe succesvol de bovenstaande titels ook mogen zijn, Netflix zou Netflix niet zijn als ze niet nog meer series gepland zouden hebben. Zo komt de dienst dit jaar nog met The Neighbor, wat een soort parodie op het superheldengenre is. Een trailer daarvan vind je in dit artikel.

Meer tips en nieuwtjes op het gebied van Netflix zijn hier te checken.

Reageer op artikel:
Netflix: de 10 beste series van 2019 (volgens IMDB)
Sluiten