Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 16 mrt 2019

Netflix: 10 films en series die je nog deze maand kunt checken

Netflix heeft een bijzonder sterke tweede helft van maart voor je klaar staan, vol topfilms en series. We zetten er 10 op een rijtje.

Hotel Transylvanië – 23 maart

Het is alweer tijd voor het derde deel in de Hotel Transylvania reeks. Dit keer wordt Dracula verrast met een cruise op een luxueus schip, en de hele familie gaat mee. Alles gaat goed, tot de vampier hopeloos verliefd wordt op de kapitein van het schip. Klein probleempje: ze stamt van Abraham Van Helsing af, zijn grote vijand.

Inglourious Basterds – 26 maart

Een joodse groep soldaten neemt in Frankrijk wraak op nazi’s, onder leiding van de door Brad Pitt gespeelde Aldo Raine. Ze vermoorden de nazi’s telkens op brute wijze. Shosanna was getuige van de moord op haar familie, door de Duitse nazi-kolonel Hans Lada. Ze vlucht naar Parijs, waar ze de ultieme kans krijgt om wraak te nemen.

Cars 3 – 28 maart

Geanimeerde auto’s, Disney / Pixar, je weet precies wat je als kijker krijgt. Toch weet de studio de franchise weer verrassend onderhoudend leven in te blazen, waar deel twee toch tegenviel. In plaats van een lege kinderfilm is Cars 3 weer vermakelijk voor jong en oud. In de stal van Pixar is het absoluut een van de zwakkere titels, maar met zo’n algemeen hoog niveau zegt dat weinig.

Wonder Woman – 28 maart

Nu Marvel al zijn superhelden-titels van Netflix haalt, hebben we gelukkig DC nog. Wonder Woman komt naar Netflix! De Amazoneprinses verlaat haar weelderige eiland, en komt in een vreemde wereld terecht. Als afgezant van de goden heeft ze krachten die de wereld kunnen redden.

Seven Pounds – 31 maart

De door Will Smith gespeelde Ben Thomas wordt gekweld door zijn verleden. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen en zijn leven te beteren door zeven vreemden te helpen. Hij wil hun levens drastisch veranderen. Een van hen is de door Rosario Dawson gespeelde Emily Posa. Kan zij het kille hart van Thomas ontdooien?

Snatch – 31 maart

Snatch, wat een heerlijke film! Dit is Guy Ritchie op de top van zijn kunnen. Heerlijke accenten, rauw gefilmde scènes en een hoop zwarte humor: de gangsters uit Snatch weten van begin tot eind te vermaken. Alleen al de moeite waard vanwege de uitstekende acteerprestaties van acteurs die je kent van nu.

Luther seizoen 5 – 31 maart

Fans hebben lang moeten wachten, maar Luther is eindelijk terug! Waar het vorige seizoen uit slechts twee afleveringen bestond, krijg je er nu vijf geserveerd. Inclusief de comeback van een oude bekende uit het eerste seizoen… De hoge kwaliteit die je gewend bent van de BBC, met een topcast.

The OA seizoen 2 – 22 maart

Wil je meer van The OA? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Netflix kondigde vanuit het niks een tweede seizoen aan, die nog eens snel gaat verschijnen ook. Schrik echter niet, want de makers zijn niet bang om het roer flink om te gooien. De setting en het genre zijn flink veranderd, met alle gevolgen van dien…

District 9 – 31 maart

We sluiten af met een prettig stukje science-fiction, een must-watch voor fans van het genre. Neill Blomkamp leverde met District 9 een unieke film af over een fictionele wereld. In 1982 wordt de aarde al aangetroffen door buitenaards leven, maar in plaats van werelddominantie belanden ze in Zuid-Afrika als tweederangsburgers. Al snel blijkt alles te veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix: 10 films en series die je nog deze maand kunt checken
Sluiten