Netflix: 10 films en series die je echt een keer moet zien

Eerlijk is eerlijk, de kans dat je afgelopen tijd minder Netflix bent gaan kijken is klein. Misschien heb jij al zoveel uren gekeken dat je inmiddels al bij andere streamingdiensten aan het rondgluren bent. Toch beschikt Netflix over veel indrukwekkende titels die je echt een keer (of twee) gezien moet hebben.

Om die reden zetten we 10 fantastische films en series op een rijtje. Tien films en series die jij op Netflix kan bekijken en wat je ook zeker een keer zou moeten doen.

The Shawshank Redemption

Jawel: de beste film aller tijden staat volgens IMDb gewoon op Netflix. Het gevangenisdrama met onder meer Morgan Freeman is een film die je kan blijven kijken. En eigenlijk zou je zelf in de bajes opgesloten moeten worden als je de film nog niet gezien hebt. De productie ging in 1994 in première en verkreeg 7 Oscarnominaties, maar verzilverde daar geen van. Ook dat blijft een misdaad op zichzelf.

Roma

Deze Netflix Original gaat niet over een volk of over de Italiaanse hoofdstad, maar speelt zich af in Mexico. Alfonso Cuarón, eerder regisseur van een Harry Potter film, laat het emotionele verhaal zien van een middenklassegezin uit de jaren ’70. Op het eerste gezicht klinkt dat weinig dramatisch, maar naarmate je de personages beter leert kennen, wordt je meegezogen. De productie is misschien wel de beste Netflix Original-film tot nu toe.

The Dark Knight

Afgelopen jaar was Joker natuurlijk een veel besproken film. Toch mag dat niet betekenen dat The Dark Knight in de vergetelheid raakt. Sterker nog, de film staat nog altijd in de top 3 best films aller tijden op IMDb. De inmiddels overleden Heath Ledger zet er een formidabel stuk acteerwerk neer en weet zelfs opnames te redden door spontane improvisatie. Logisch dus dat hij met een meer dan verdiende Oscar werd bekroond.

Better Call Saul

Hoewel deze spin-off van Breaking Bad lang niet zo bekend is als het origineel zelf, is de serie nu al bezig aan haar vijfde seizoen. In de serie staat Bob Odenkirk als onorthodoxe advocaat centraal, waarbij de serie langzaam maar zeker toewerkt naar de oorsprong van Breaking Bad zelf. Ook komen vele bekenden terug, waaronder DEA agent Henk Schrader en de zakelijke drugsbaron Gustavo Fring.

Goodfellas

Nadat The Godfather van Netflix is gehaald, moet je voor ouderwetse maffia-films nu bij Goodfellas zijn. Het meesterwerk van Martin Scorsese richt zich op gangster Henry Hill die zijn indringende leven laat zijn. De film uit 1990, die boven de 96% scoort bij zowel kijkers als experts van Rotten Tomatoes, belooft 146 minuten aan genot voor een hoop mensen.

Unorthodox

Unorthodox is een Duits-Amerikaanse miniserie die pas vorige maand is uitgekomen. Daarin staat de negentienjarige Esty centraal, die vlucht en losbreekt van de strenggelovige gemeenschap van haar familie. De serie is gebaseerd op de memoires van Deborah Feldman, die zelf brak met de Satmar. De Satmar is de grootste ultraorthodoxe Joodse beweging in de wereld en is opmerkelijk genoeg fel gekant tegen de staat Israël. Met een score van 91% op Rotten Tomatoes is de serie zeker veelbelovend te noemen en uniek in de verzameling van Netflix.

Marriage Story

Marriage Story is een film waarin een turbulent huwelijk centraal staat en de huidige situatie past daar goed bij. Waar sommige thuiszittende koppels gek van elkaar zullen worden, biedt het stel dat gespeeld wordt door Scarlett Johansson en Adam Driver relativering. Zelfs als je midden in een scheiding ligt, blijven de herinneringen in stand die de verbintenis van gisteren, en misschien van morgen, zo sterk maakte.

3%

Deze Braziliaanse serie is al een tijd uit, maar blijft het kijken waard. Dystopisch als zij is stelt ze verschillende imperfecties van mensen en systemen aan de kaak. Hoewel de serie soms te wensen over laat op het gebied van CGI, bieden de 3 seizoenen samen een mooie verhaallijn waar meeslepende liederen omheen zijn geschreven. ‘Lach om niet te huilen’ en zing mee.

The Irishman

Al Pacino, Joe Pesci, Robert De Niro en Harvey Keitel in één film: veel beter dan dat wordt het niet. In The Irishman staat het deels waargebeurde verhaal van huurmoordenaar Frank Sheeran centraal. Met een film van 210 minuten zal je heel wat plaspauzes moeten maken, maar die zijn de film het meer dan waard.

Community

Eerlijk is eerlijk, legendarisch is de Amerikaanse televisieserie Community misschien niet, maar dat betekent niet dat de serie geen kijkje waard is. Een groep uiteenlopende studenten staat erin centraal en laat je lach niet snel van je gezicht verdwijnen. En mocht je het alweer zijn vergeten, Donald Glover van ‘This is America’ speelt er natuurlijk ook in. Ik zou zeggen: laat de Comedy Central nostalgie maar komen.

Ben je benieuwd welke titels beschikbaar zijn bij Amazon Prime Video? Check dan dit artikel. Op dit moment ben je bij die streamingdienst maar 2,99 euro per maand kwijt.

Reageer op artikel:
Netflix: 10 films en series die je echt een keer moet zien
Sluiten