Netflix haalt 10 miljoen nieuwe abonnees binnen, maar waarschuwt ook

De Coronacrisis heeft Netflix geen windeieren gelegd. Het weet daardoor een fors aantal nieuwe abonnees te werven, maar waarschuwt ook.

Netflix blijft maar groeien. De streamingdienst is voor veel mensen een goed alternatief tijdens de coronacrisis. In plaats van uitgaan kijken mensen nu de laatste films en series op de streamingdienst. Terwijl andere bedrijven het door het virus een stuk minder doen, heeft Netflix daar geen last van. Het heeft zelfs een enorm aantal nieuwe abonnees kunnen begroeten.

Veel meer nieuwe abonnees voor Netflix

Netflix heeft de resultaten van het tweede kwartaal gepresenteerd. In totaal zijn er 10,2 miljoen nieuwe leden bijgekomen. Daarmee verbetert het bedrijf de voorspellingen die het deed in het eerste kwartaal. Toen ging de roden N nog uit van 7,5 miljoen nieuw abonnees. In totaal heeft Netflix in de eerste twee kwartalen 28 miljoen leden erbij gekregen. Daarmee komt het nu al in de buurt van het aantal nieuwe leden in heel 2019. Dat waren er in totaal 28 miljoen.

Ondanks alle hosannaberichten waarschuwt Netflix ook. “Door deze resultaten verwachten we minder groei in de tweede helft van 2020 dan het voorgaande jaar. We navigeren door deze turbulente omstandigheden. We focussen ons op onze abonnees door te blijven investeren in de kwaliteit van onze service en zullen dan ook nieuwe films en series blijven brengen,” is te lezen in een brief aan de aandeelhouders.

Hoe gaat het verder met de originals?

De nieuwe situatie zorgt ook voor vragen bij Netflix. Hoeveel verder kan de dienst nog groeien en wat voor invloed de coronacrisis exact heeft. Ook is het maar de vraag hoeveel van de eigen titels dit en volgend jaar kunnen worden geproduceerd. “Voor 2021 verwachten we dat gepauzeerde titels vooral in de tweede helft van het jaar te zien zullen zijn. Het totale aantal originals zal echter hoger dan dat van 2020. Dat biedt dus een hoop perspectief voor de bingewatcher.

Reageer op artikel:
Netflix haalt 10 miljoen nieuwe abonnees binnen, maar waarschuwt ook
Sluiten