Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 jan 2019

10 nieuwe Netflix Originals waar we écht niet op kunnen wachten

Netflix heeft de komende weken een aantal ijzersterke series en films voor je klaar staan, allemaal uit eigen stal. Van verslavende science-fiction tot een pittig stukje true crime: we zetten 10 Netflix Originals op een rijtje die je binnenkort kunt checken, inclusief de eerste volledige trailers!

Velvet Buzzsaw – 1 februari

De crew achter Nightcrawler, inclusief Jake Gyllenhaal, hebben voor Netflix een ambitieus project opgenomen: Velvet Buzzsaw. Een snobistische en afstandelijke galerij-eigenaar en een gevreesd kunst-criticus erven de schilderijen van een overleden kunstenaar. Al snel blijkt waarom Velvet Buzzsaw het labeltje ‘thriller’ opgeplakt heeft gekregen, want de schilderijen blijken een geheim te verbergen.

Paddleton – 22 februari

Michael en Andy zijn alle twee buitenbeentjes, maar toch sluiten de buurmannen een onwaarschijnlijke vriendschap. Alles loopt echter anders dan ze zouden willen wanneer de jongste kanker blijkt te hebben. Terminaal. Michael hoopt dat Andy hem kan helpen om een einde aan zijn leven te maken. Maar hoe vraag je dat van iemand? Deze emotionele film kun je vanaf 22 februari streamen.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes – 24 januari

Ted Bundy is een van de meest beroemde/beruchte seriemoordenaars van de afgelopen eeuw. De koelbloedige moordenaars heeft tientallen, misschien zelfs honderden, vrouwen vermoord door te doen alsof hij hulp nodig had. Vervolgens vermoordde hij ze op een afgelegen plek. In deze documentaireserie komt hij zelf aan het woord…

Nightflyers – 1 februari

George R. R. Martin heeft naast Game of Thrones ook een mooi stukje science-fiction geschreven. Dan hebben we het over de culthit Nightflyers, een novelle over acht wetenschappers die contact zoeken met buitenaards leven. Dat doen ze door naar het randje van ons zonnestelsel te reizen in een ruimteschip genaamd The Nightflyer. Al snel blijkt dat je niemand kunt vertrouwen… Netflix komt op 1 februari met een adaptatie van deze klassieker, in de vorm van een spannende serie.

Black Earth Rising – 25 januari

Netflix komt op 25 januari met een intrigerende miniserie genaamd Black Earth Rising. Rwanda komt oog in oog te staan met haar eigen verleden wanneer ze aan de slag gaat met oorlogszaken voor haar werk. Ze is geadopteerd door een mensenrechtenadvocaat na de genocide in Rwanda. Wanneer ze daar opeens als volwassene weer in moet duiken, blijkt haar verleden vol met geheimen te zitten.

The Punisher – 18 januari

Vrijwel elke Marvel-serie op Netflix is nu gecanceld, maar van The Punisher krijgen we gelukkig nog 1 seizoen. Deze Original laat zien dat de serie in ieder geval niet gecanceld wordt vanwege de kwaliteit. We hebben een eerste volledige trailer te pakken, waarin Frank Castle bozer is dan ooit. Fans van Daredevil en het eerste seizoen weten hoeveel dat betekent… Actie, keiharde actie.

One Day at a Time – 8 februari

One Day at a Time staat al een tijdje op Netflix, en is dan ook alweer aan zijn derde seizoen toe. Deze remake van de hit-sitcom gaat over een alleenstaande Cubaans-Amerikaanse moeder die voor haar oudere zoon en haar tienerdochter moet zorgen. Haar ouderwetse moeder helpt haar gelukkig bij het opvoeden, maar of ze daar nou vrolijk van moet worden…

Club de Cuervos – 25 januari

Ben je groot voetbalfan? Dan moet je Club de Cuervos zeker een kans geven. Deze serie is alweer toe aan zijn vierde seizoen. Club de Cuervos gaat over een broer en zus die een voetbalteam erven. De Spaanstalige serie laat zien wat daar allemaal bij komt kijken. Oftewel, hilarische situaties.

Dirty John – 14 februari

De kans is groot dat de naam Dirty John je bekend voorkomt. Deze serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige podcast van de Los Angeles Times. Tijd voor een stukje True Crime! Op 14 februari barst het feest los met het razend spannende op waargebeurde verhalen gebaseerde plot. Je volgt als kijker John Meehan, wiens relatie met Debra Newell niet is wat het lijkt. Deze veelbesproken internetrelatie blijkt namelijk een gruwelijke nachtmerrie.

IO – 18 januari

We sluiten af met IO, een nieuwe film over een jonge wetenschapper. Ze is een van de laatsten op de stervende aarde, vastberaden om de planeet te redden. Tot ze een man tegenkomt die de laatste shuttle van de aarde af wil pakken. Gaat ze met hem mee en kiest ze voor veiligheid, of geeft ze mogelijk haar leven om de aarde toch te redden?

Reageer op artikel:
10 nieuwe Netflix Originals waar we écht niet op kunnen wachten
Sluiten