Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 okt 2017

Netflix maakt gigantisch bedrag vrij om nieuwe films en series te produceren

Afgelopen maand maakte Netflix bekend dat de abonnementsprijzen van de service omhoog gaan. Hier kwam (lachwekkend genoeg) veel kritiek op. Maar, de streaming service heeft gisteren bekend gemaakt dat het 1,6 miljard dollar vrij gaat maken om nieuwe films en series te financieren. Komt je een euro extra toch nog goed terecht.

Netflix zit in de lift

In het derde kwartaal heeft de streaming service er 5,3 miljoen abonnees bijgekregen wat boven verwachting was. Deze toename betekent een winst van bijna drie miljard dollar voor het bedrijf en een groei van dertig procent ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. Het gaat dus alles behalve slecht bij Netflix!

Het bedrijf gaat komend jaar in totaal zo’n 8 miljard dollar uitgeven aan content om te kunnen blijven concurreren met de snel groeiende andere streaming services.

Netflix

Grootse plannen

Nu Apple recentelijk heeft aangekondigd meer dan een miljard dollar te gaan besteden aan het maken van eigen content, doet Netflix er ook nog een schepje bovenop. Het bedrijf heeft dit kwartaal volgens de chief content officer acht films uitgebracht, maar eind volgend jaar verwacht hij dat de service er zo’n tachtig heeft uitgebracht.

Voor het produceren van de eigen films en series heeft de streaming service een aantal grote namen binnen gehaald. Zo gaan Shonda Rhimes (onder andere schrijver en producer van Grey’s Anatomy, How to get away with murder en Scandal) en Ryan Murphy (schrijver van onder andere American Horror Story en Glee) aan de slag om nieuwe content te maken voor het bedrijf.

Netflix heeft op dit moment veel geld geïnvesteerd in populaire series als The Crown, Stranger Things en House of Cards. De kwaliteit van deze series is hopelijk een voorbode voor de kwaliteit van de nieuwe content die de service gaat maken.

NEtflix

Wat de streaming service allemaal gaat produceren en wanneer we de nieuwe films en shows kunnen bekijken is nog niet bekend. Tot die tijd moeten we het nog even doen met de content die we al hebben. Denk je dat je Netflix al helemaal hebt uitgespeeld? Check dan onze aanraders van de maand oktober. Misschien zit er nog wel wat moois tussen.

Reageer op artikel:
Netflix maakt gigantisch bedrag vrij om nieuwe films en series te produceren
Sluiten