Netflix geeft in 2020 miljarden uit aan nieuwe producties

Als jij een Netflix abonnement hebt en hier regelmatig gebruik van maakt dan weet je dat de dienst vorig jaar flink heeft geïnvesteerd in nieuwe content. Zo verschenen onder andere films als The Irishman en 6 Underground, die beide enorm veel geld kost hebben.

Volgens een voorspelling van BMO Capital Markets gaat de dienst er ook in 2020 weer flink wat dollars uitgeven. Er wordt geschat dat het zogeheten ”content budget” rond de 17,3 miljard (!) dollar ligt.

Gaat Netflix dit jaar ruim 17 miljard dollar uitgeven?

De voorspelling is gemaakt naar de hand van de Q4 cijfers die Netflix afgelopen week bekendgemaakt heeft. Gezien er dat kwartaal nieuwe concurrentie was in de vorm van Disney+ en Apple TV+ lijkt het alsof de zogeheten ”streamingoorlog” inmiddels in volle gang is. Al denken de analisten daar blijkbaar toch wat anders over:

‘We blijven geloven dat de term ‘streamingoorlog’ onjuist is. Wij vermoeden namelijk dat er op het gebied van streaming meerdere winnaars zullen gaan zijn.”

Aldus Dan Salmon van het eerdergenoemde BMO. Daarbij denken ze dat Netflix weinig zal lijden onder de komst van Disney+. Een grappig detail is dat het bedrijf eerder deze week al aangaf andere partijen niet als bedreiging te zien, maar meer als partner in de grote omslag van analoge televisie naar digitale content.

Robert De Niro
The Irishman, een van de projecten waar Netflix vorig jaar in geïnvesteerd heeft (afbeelding: Netflix)

Nieuwe content

Het overgrote deel van het content budget zal uitgegeven worden aan originals, zoals bijvoorbeeld de animatieprojecten die in samenwerking met Nickelodeon geproduceerd gaan worden. Ook is er nog de film en serie deal met Game of Thrones showrunners David Benioff en Dan Weiss, die Netflix ook flink wat geld heeft gekost.

Daarnaast staan er natuurlijk ook nog de nodige films en series op de planning. Zo verschijnt in maart de actiekomedie Spenser Confidential, met daarin hoofdrollen voor Mark Wahlberg en Winston Duke. Een eerste trailer daarvoor is hier te bekijken.

Reageer op artikel:
Netflix geeft in 2020 miljarden uit aan nieuwe producties
Sluiten