David van Benthem
David van Benthem Films & Series 29 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix in tijden van verveling: 3 tips om er het maximale uit te halen

In deze tijden is Netflix bijna een primaire levensbehoefte. Je moet ergens mee je tijd doden, toch? En ook al bingewatchen we zoveel films en series, is het niet waarschijnlijk dat je alle functies al kent. Daarom hier 3 tips om alles uit de welbekende streamingdienst te halen.

Netflix Roulette

Heb je al voor de zesde keer Friends, The Big Bang Theory en Breaking Bad uitgezien? Dan kan het geen kwaad om voor de grap eens Netflix Roulette uit te proberen. Deze tool zorgt ervoor dat je uit een specifiek genre een willekeurige film of serie kiest. Wie weet ontdek jij zo je favoriete serie.

Om Netflix Roulette in te schakelen, ga je naar deze website toe. Kies daar je favoriete genre en of je de beste films van Rotten Tomatoes of IMDb wil hebben in je selectie. Vervolgens druk je op ‘spin’ en klaar is kees: jij weet wat voor nieuws je nu kan gaan kijken.

Je favoriete serie met Virtual Reality

Ja dat klopt, het is zelfs mogelijk om Netflix te kijken met VR! Netflix VR is compatibel met allerlei apparaten van Oculus, Google en Samsung. Met een woonkamer ervaring en een ‘void mode’ kan je op verschillen manieren films en series bekijken. Al sinds 2015 is de feature beschikbaar, maar sindsdien is er helaas weinig aandacht meer aan besteed. Zo is content niet in HD te bekijken en heeft de Netflix VR app een twijfelachtige beoordeling.

Om Netflix met VR te bekijken heb je natuurlijk een VR-bril nodig, maar ook de Netflix VR app. De app is in de Google Play Store te installeren en lijkt voor iOS niet meer verkrijgbaar te zijn.

Oculus Quest
VR met de Oculus Quest (Afbeelding: Oculus)

Het uitschakelen van autoplay

Ken je dat gevoel? Je wil eigenlijk gewoon stoppen met kijken, maar de overgang naar de volgende aflevering gaat zo soepel dat je toch maar blijft zitten. Door autoplay uit te schakelen, kom je een stuk minder snel in de verleiding om urenlang te bingewatchen zonder daar echt tijd voor te hebben.

Om dit te doen, ga je naar de instellingen van je account. Daar kom je door op het hamburgerknopje rechtsonder in je scherm te klikken. Kies daar voor ‘Account’. Klik vervolgens ‘Instellingen voor afspelen’ aan onder het kopje ‘Mijn Profiel’. Zorg er vervolgens voor dat je vakje uitvinkt waar ‘Speel de volgende aflevering van een serie automatisch af op alle apparaten’ staat.

Veel apps en apparaten die we dagelijks gebruiken zitten vaak vol met functies die we niet kennen. Heb je een Google Home en ben je benieuwd wat daar allemaal mee mogelijk is, lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix in tijden van verveling: 3 tips om er het maximale uit te halen
Sluiten