Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 1 apr 2019

6 gloednieuwe Netflix films en series om te checken | week 13 2019

Het gigantische aanbod van Netflix wordt op wekelijkse basis aangepast. Naast het feit dat er titels verdwijnen, komen er ook films en series bij. Zo zagen we afgelopen week 113 titels het podium verlaten, maar werd er ook een aanzienlijk groot aanbod toegevoegd. Maar wat moet je nu precies kijken? 

Om je te helpen met de meest moeilijke vraag des levens, hebben we zes titels voor je uitgekozen. Deze week maakt een fantastische film zijn comeback, zien we het derde seizoen van een moordend goede serie en maken we kennis met een nieuw verhaal. Dit zijn zes gloednieuwe films en series om te checken op Netflix!

#1 Inglourious Basterds

Quintin Tarantino heeft zich uiteraard ook wel eens gewaagd aan een Tweede WereldOorlog film: Inglourious Basterds. Waar de mysterie rondom de verkeerd geschreven titel tot op de dag van vandaag nog gaande is, lijkt er over de film een grote zekerheid te heersen. Het behoort tot een van de beste actiefilms ooit gemaakt, wat voornamelijk te danken is aan de komedie-elementen die erin verwerkt zitten. In Inglourious Basterds zien we een groep Joodse soldaten uit Frankrijk wraak nemen op de nazi’s. En dat doen ze door middel van brute kracht, waarbij er spontaan angst komt kijken bij de gemiddelde nazi als deze groep opduikt.

Inglourious Basterds is vanaf nu te zien op Netflix.

#2 Santa Clarita Diet | seizoen 3

In de eerste twee seizoen van Santa Clarita Diet maakten we kennis met een normale huisvrouw, die last heeft van een wel heel bijzonder probleem. Ze begint namelijk, langzaam maar zeker, in een zombie te veranderen. Dit zorgt ervoor dat het personage van Drew Barrymore bijzonder veel trek krijgt in vlees. Mensenvlees. Hilarische momenten en bizarre situaties: ze zijn er genoeg in deze serie. En het derde seizoen is nu eindelijk te zien.

Santa Clarita Diet seizoen 3 staat nu op Netflix.

#3 The Legend of Cocaine Island

Wanneer een Urban-legend het oppervlak bereikt, weet je dat er mensen zijn die ernaar opzoek gaan. Dit gebeurt ook in The Legend of Cocaine Island, een geweldige documentaire van Netflix. Het gerucht gaat dat er, ergens op een eiland in de Caribische zee, een zak met cocaïne begraven is. Iets waar de gelukszoekers uit deze film, uiteraard, naar opzoek gaan. En dat gaat niet zonder risico’s.

The Legend of Cocaine Island staat nu op Netflix.

#4 Luther | seizoen 5

Het vijfde seizoen van Luther behoort tot een van de meest langverwachte seizoenen van een serie op Netflix ooit. Fans van Luther hebben drie jaar lang moeten wachten op de komst van het nieuwe seizoen en afgelopen week was het eindelijk zover. De door Idris Elba gespeelde Luther belandt wederom in een nieuwe spannende zaak, welke voorzien moet worden van een goed einde. En dat gaat, uiteraard, niet op zijn gemak.

Het vijfde, en nieuwe, seizoen van Luther staan nu op Netflix.

#5 District 9

De titel van de beste sciencefiction-films ooit gemaakt wordt door veel mensen uitgereikt aan District 9. Deze film, met een aanzienlijk laag budget, laat zien dat een goede sci-fi film meer is dan een zooi special effects. In deze film wordt de nadruk voornamelijk gelegd op het politieke spel tussen mens en buitenaards wezen. Een briljant idee, met een nog veel briljantere uitvoering.

District 9 staat nu op Netflix.

#6 Traitors | seizoen 1

Waar we het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa vaak associeren met de val van Berlijn, is het veel gecompliceerder dan dat. De val van de Duitse hoofdstad was niet alleen het einde van de oorlog, maar ook het begin van spionage. En dat is precies waar de serie Traitors over gaat. In het eerste seizoen volgen we een vrouw uit Engeland die een Amerikaanse Spion helpt om een Russische infiltrant in de Britse regering te ontmaskeren. Reden genoeg om te kijken wat ons betreft!

Het eerste seizoen van Traitors is vanaf nu te zien op Netflix.

Meer Netflix?

Wil je nu meer weten over Netflix en alles er omheen? Check dan zeker even de podcast Kijkvoer. Samen met Thomas van Manners.nl wordt het laatste nieuws rondom Netflix besproken, hebben we het over onze favoriete series en wordt ook een nieuwe update gegeven. Benieuwd naar de meest recente aflevering? Check deze dan hieronder!

Reageer op artikel:
6 gloednieuwe Netflix films en series om te checken | week 13 2019
Sluiten