Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 25 mrt 2019

Nu op Netflix: 6 nieuwe films en series | Week 13 2019

Het is weer maandag en dat betekent dat het mooie leven weer van start gaat. We kunnen ons weer een week lang opmaken voor heerlijke nieuwtjes rondom Netflix en alles wat het te bieden heeft. Maar wat verscheen er nu precies vorige week en kunnen we dus nu gaan kijken? 

Nu te zien op Netflix

Vorige week wist Netflix ons aanzienlijk veel nieuwe content voor te schotelen, wat resulteert in het feit dat we deze week heel veel kunnen checken. Het tweede seizoen van The OA staat te schitteren op het platform en met de komst van The Dirt hebben we ook op filmgebied genoeg te checken. Maar wat moet je nu precies gaan kijken? Wij zetten de 6 meest opvallende films en series voor je op een rij!

#1 The OA | 2 seizoenen

Netflix het dan eindelijk het tweede seizoen van The OA op het platform geschopt. Wie opzoek is naar een sci-fi serie met een arsenaal aan onnatuurlijke gebeurtenissen en ook nog eens gek is op fantasy en mysterie, kan zijn ei volledig kwijt in deze fantastische serie. Het eerste seizoen verscheen in 2016 en wist bijzonder veel fans van het genre te verrassen met acht afleveringen vol met prachtige graphics en een ijzersterk verhaal. Het tweede seizoen is, wat dat betreft niet heel anders. Maar hoe meer afleveringen, hoe beter.

Het twee seizoen van The OA staat nu op Netflix.

#2 Alexis Viera: A Story of Surviving

Een indrukwekkende en aangrijpende documentaire op z’n tijd is geweldig. Zeker als het gaat om een persoon waar je alleen maar respect voor kunt hebben. In A Story of Surviving volgens we Alexis Viera, een Uruguayaanse doelman die nooit meer zal voetballen nadat hij is neergeschoten. Het trieste verhaal kent een prachtig lichtpuntje en dat is het doorzettingsvermogen van Viera. In deze film zien we hoe de man zich terug weet te knokken en opzoek gaat naar een nieuwe doel in zijn leven. Indrukwekkend is een understatement.

Alexis Viera: A Story of Surviving staat nu op Netflix.

#3 Historia de un Crimen: Colosia | 1 seizoen

De lijst aan content uit Zuid-Amerika en Midden-Amerika op Netflix is al aanzienlijk lang. Op een of andere manier krijgen de gebruikers, en het bedrijf zelf, maar geen genoeg van de films en series. Iets wat voor ons alleen maar voordelig uitpakt, want hierdoor komen we in aanraking met Historia de un Crimen: Colosia. In dit seizoen volgen we het waargebeurde verhaal van Luis Donaldo Colosia, een presidentskandidaat. Dat deze man niet bij iedereen populair was werd duidelijk doordat hij in 1994 werd vermoord. De dader verdween spoorloos, maar moest met een oog open slapen. De vrouw van Colosia zette namelijk alles op het spel om hem te vinden. Iets wat we in deze serie te zien krijgen.

Het eerste seizoen van Historia de un Crimen: Colosia staat nu op Netflix.

#4 The Dirt

In de muziekwereld staan rockbands bekend om het feit dat ze vaak controversieel zijn, echter had de wereld voor de komst van Mötley Crüe blijkbaar nog niet gezien. Het grote succes van deze band was voornamelijk te danken aan het feit dat de vier mannen het randje vaak opzochten en overschreden. Maar buiten het succes, zorgde dit ook voor heel veel problemen. Iets waar wij als kijker nu ook mee te maken krijgen, doordat Netflix het verhaal van de band het verfilmd.

The Dirt staat nu op Netflix.

#5 Nero a Metà | 1 seizoen

De internationale content op Netflix begint steeds populairder te worden. Ondanks het feit dat de Europese Unie de streamingdienst verplicht heeft om meer content uit Europa te halen, is het simpelweg vet om te zien. Iets wat Nero a Metà, een Italiaanse serie, in het eerste seizoen laat zien. We volgen een ervaren inspecteur die, samen met zijn jonge en talentvolle collega, een flink aan moorden probeert op te lossen in Rome. Een lekker verhaal, toffe personages en een fantastische omgeving: dit wil je zien!

Het eerste seizoen van Nera a Metà staat nu op Netflix!

#6 Antoine Griezmann: The Making of a Legend

Netflix pakt steeds meer kansen aan om verhalen rondom sport te vertellen. Dit deed het eerder al een met Sunderland T’ill I Die en Formula One: Drive to Survive. Uiteraard is voetbal een van de populairste sporten op aarde en daar haakt de streamingdienst bijna perfect op in. In The Making of a Legend volgen we het verhaal van de Franse voetballer Antoine Griezmann. Speler van Atletico Madrid en het Nationale Elftal van Frankrijk. Hoe werd deze jongen van klein talentvol voetballertje, de ster die Frankrijk nodig had?

Antoine Griezmann: The Making of a Legend staat nu op Netflix.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 nieuwe films en series | Week 13 2019
Sluiten