Netflix gaat mogelijk aanbevolen content voor je downloaden

Netflix gaat binnenkort mogelijk aanbevolen films en series voor je downloaden. AndroidPolice is erachter gekomen dat de streamingdienst is begonnen met het testen van de Downloads For You functie.

Het aanbod van Netflix is groot en daarom is het af en toe best lastig om de pareltjes er tussenuit te pikken. Door het algoritme van de streamingdienst wordt je daar wel mee geholpen, maar het lijkt erop dat dit binnenkort mogelijk naar een hoger niveau getild wordt. Het bedrijf is bezig met het testen van de Downloads For You functie, waarmee content die jij mogelijk interessant vindt offline gedownload gaat worden.

Netflix test Downloads For You functie

Het lijkt erop dat Netflix zijn downloadfunctie een stukje gaat uitbreiden. Eerder dit jaar (in juli) deed de streamingdienst dat al door Smart Downloads te introduceren. Wanneer jij van een bepaalde serie afleveringen offline op een van je apparaten hebt staan, zal Smart Downloads er voor zorgen dat nieuwe afleveringen van deze serie automatisch gedownload worden. Een handige functie die, volgens Netflix zelf, nog iets handiger kan.

Met het grote aanbod aan films en series is het soms namelijk een hele uitdaging om de pareltjes te vinden die jij interessant vindt. Door middel van de nieuwe functie Downloads For You probeert Netflix je aan deze pareltjes te helpen. Het betekent simpelweg dat de streamingdienst content download waar de gebruiker niet persé om gevraagd heeft, maar mogelijk wel interessant is. Uiteraard gebeurt dit alleen wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Op deze manier heb jij als gebruiker van Netflix altijd iets te kijken, ook wanneer je internetbundel niet heel erg groot is.

Netflix Downloads For You functie
Zo ziet de testversie van Downloads For You eruit (Screenshot: AndroidPolice)

Je hebt zelf de controle

Het kan uiteraard zijn dat jij hier als gebruiker van Netflix helemaal niet op zit te wachten. Gelukkig is het, net als bij Smart Downloads, mogelijk om de functie uit te schakelen. Daarbij is volgens AndroidPolice ook in te stellen hoeveel geheugen op de telefoon gereserveerd mag worden voor de content. Op deze manier zit jij niet ongevraagd met 50GB aan Netflix-content op je smartphone.

Op dit moment is het nog niet duidelijk in welke versies van de applicatie de nieuwe functie al te vinden is. Wel is duidelijk dat Netflix je bij iedere film en serie informatie geeft. Zo krijg je een korte samenvatting over de content, staat het genre erbij en krijg je nog wat andere gegevens.

Reageer op artikel:
Netflix gaat mogelijk aanbevolen content voor je downloaden
Sluiten