Netflix aangeklaagd in Amerikaanse staat Texas vanwege film Cuties

Cuties mag met recht een van de meest besproken Netflix-films worden genoemd. Komt er nu een rechtszaak tegen de streamingdienst?

Cuties heef de laatste maand voor veel ophef gezorgd. De film zou volgens critici ervoor zorgen dat minderjarigen geseksualiseerd worden. Filmmaakster Maïmouna Doucouré zelf wil juist de pornoficatie van vrouwen en jongen meiden door social media aankaarten. Een aantal scènes van de film zijn extra pijnlijk gemaakt door haar om de film het doel te laten bereiken.

Boosheid rondom Cuties

De eerste ophef was er al voordat de film uit kwam. De poster deed namelijk veel stof opwaaien. Daarop is te zien hoe de kinderen aan in uitdagende poses staan met weinig stof om het lijf. De poster werd daarom door Netflix teruggetrokken. Maar daar bleef het echter helemaal niet bij.

De film zorgt nog steeds voor ophef, vooral bij conservatieven in de Verenigde Staten. Ook Netflix krijgt daarmee te maken met de cancelcultuur. Verschillende mensen zeggen vanwege Cuties hun abonnement op bij Netflix. De hashtag #canelnetflix werd zelfs trending. Daar blijft het niet bij voor het bedrijf. Er komt mogelijk ook een rechtszaak aan in Texas. Een aanklager vindt dat de streamingdienst onzedelijke beelden verspreidt van minderjarigen.

Netflix is het er niet mee eens

Netflix kan zich absoluut niet vinden in de ideeën van de aanklager, meldt Fox. “Cuties is een maatschappijkritische boodschap over de seksualisering van jonge kinderen. Deze aanklacht is ongegrond en wij blijven achter de film staan,” laat het bedrijf weten in een verklaring. De dienst is dan ook zeker niet van plan om de film van het platform te halen en ziet de zaak vol vertrouwen tegemoet.

Ook veel recensenten zijn verbaasd over de mogelijke vervolging van Netflix. Zij strippen aan dat de kritiek komt van mensen die de film niet gezien hebben. De film laat volgens hen juist het probleem in de huidige maatschappij zien.

Reageer op artikel:
Netflix aangeklaagd in Amerikaanse staat Texas vanwege film Cuties
Sluiten