Culture 12 okt 2018 Mark Hofman

Medal of Honor: Netflix kondigt indrukwekkende serie aan

Netflix komt begin november met de serie Medal of Honor. De documentairereeks volgt het bizarre leven van de acht grootste defensie medewerkers van het land, degene met een Medal of Honor op zak. Het verhaal volgt de acties van deze mensen tijdens gebeurtenissen als de Tweede Wereldoorlog en 11 september 2001. 

Medal of Honor naar Netflix

Op het eerste oog is Medal of Honor een indrukwekkende documentaire reeks die de verhalen van acht volkshelden volgt. In de gebeurtenissen tussen de Tweede Wereldoorlog en na de aanslagen van 11 september 2001 hebben deze mannen heldhaftige daden verricht. Daden die ervoor gezorgd hebben dat ze de Medal of Honor gekregen hebben, de hoogste Amerikaanse onderscheiding die er is voor een soldaat.

Door een combinatie van archiefbeelden, reconstructies en commentaar worden pijnlijke details over de operaties gedeeld. Om aan te geven hoe groot de prestaties van deze mannen zijn vertellen historici, militaire leiders en veteranen over de situaties. Echter richt Medal of Honor zich niet alleen op de acties in het veld, maar ook op de gevolgen die deze aan het thuisfront met zich meebrengen. Dit wordt op emotionele wijze verteld door vrienden en familie van de desbetreffende persoon, of in sommige gevallen door de persoon zelf.

Verhalen die gehoord moeten worden

Mike Dowling, een Amerikaanse veteraan, vindt dat deze verhalen gehoord moeten worden.

‘Wanneer je citaten van deze Medal of Honor soldaten hoort, is de eerste gedachte vaak dat het bijna niet waar kan zijn. Alleen deze mannen hebben deze daden echt verricht en hun verhaal moeten gehoord worden.’

Dowling was een van de veteranen die betrokken waren bij de productie van de serie. Het maakte in deze niet uit of ze achter de schermen hielpen of acteerde: ze wilde een bijdrage leveren.

‘Het was belangrijk voor het team dat de veteranen community betrokken werd bij het vertellen van deze verhalen.’

Medal of Honor naar Netflix

Drie soldaten uit de serie, Sylvester Antolak, Edward Carter en Vito Bertoldo, kregen de medaille voor hun acties in de Tweede Wereldoorlog. Hiroshi Miyamura en Joseph Vittori voor de strijd in Korea, Ty Carter en Clint Romesha voor de strijd in Afghanistan en Richard L. Etchberger voor zijn daden in Laos. Daden die niet verricht zijn door haat naar de vijand, maar door liefde voor hun broeders. Zoals Clint Romesha zegt in de trailer.

‘ Everything we did that day, we didn’t do because we hated the enemy. Combat is not a great thing to be in, and it’s not a motivation to hate, by no means. It’s a motivation to love your brothers.’

De serie is vanaf 9 november te zien op Netflix.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Medal of Honor: Netflix kondigt indrukwekkende serie aan
Sluiten