Netflix: deze serie heeft het aantal abonnees doen stijgen

Het gaan spannende tijden worden voor Netflix. Dit natuurlijk omdat er enorm veel concurrentie voor de (nu nog zo populaire) streamingdienst zit aan te komen. Daar komt bij dat Netflix het in het tweede kwartaal van 2019 niet zo heel goed heeft gedaan.

Al blijkt uit de onlangs verschenen cijfers van Q3 dat er maar liefst 5,2 miljard dollar aan omgezet binnen is geharkt. Ook mocht de dienst maar liefst 6,8 miljoen nieuwe abonnees verwelkomen.

Netflix ziet stijging in aantal abonnees, maar voor hoelang?

Het blijkt dat Stranger Things niet alleen een populaire serie is, maar daarbij ook een onmisbare rol heeft gespeeld in de recente groei van Netflix. Er wordt gezegd dat het toegenomen aantal abonnees met name te danken is aan de unieke content die de dienst aanbiedt, en dan met name Stranger Things.

Netflix Stranger Things
Stranger Things | Bron: Netflix Bron: Netflix

Ondanks de positieve cijfers blijft het echter nog grotendeels onduidelijk welke films en series nou echt met meeste bekeken worden. Dit omdat Netflix nog steeds op een vrij aparte manier omgaat met de kijkcijfers.

De groei lijkt overigens stilte voor de storm te zijn, want over minder dan een maand zullen zowel de streamingdienst van zowel concurrent Apple als Disney op de markt gebracht zijn.

Apple en Disney

Een groot voordeel dat zowel Apple als Disney hebben is dat zij qua inkomsten niet alleen afhankelijk zijn van hun abonnees. Apple leeft namelijk al jaren van haar hardware en Disney haalt miljarden binnen met films, pretparken en merchandise. Dit terwijl Netflix het voornamelijk van haar streamingcontent moet hebben.

Al is Netflix zich zeker bewust van de aankomende strijd tussen de streamingdiensten. Vandaar dat ze vele miljoenen pompen in originele content en er dit jaar nog flink wat films aankomen. De twee meest noemenswaardige daarvan zijn wat ons betreft The Irishman en 6 Underground.

Meer over deze streamingdienst van je op onze Netflix overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Netflix: deze serie heeft het aantal abonnees doen stijgen
Sluiten