Netflix geeft eindelijk inzicht in (Europese) cijfers

Hoewel Netflix regelmatig nieuwe films en series aankondigt was er één ding waar de streamingdienst zich eigenlijk vrijwel nooit over uitliet. We hebben het hier natuurlijk over de exacte statistieken op het gebied van abonnees en kijkcijfers. Al lijkt hier de laatste tijd enige verandering in te komen.

Naast enkele statistieken die een inzicht gaven in de kijkcijfers van The Irishman heeft Netflix nu ook de nodige informatie gedeeld met het Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’, dat een toezichthouder is van verschillende effectenbeurzen. Gezien deze gegevens echter openbaar zijn kunnen wij deze cijfers ook inzien.

Netflix geeft eindelijk inzicht in abonneecijfers

Zoals als het er nu naar uitziet heeft Netflix wereldwijd zo’n 158 miljoen betalende leden. Daarvan zijn er ongeveer 67,1 miljoen woonachtig in de Verenigde Staten en Canada. Ondanks dat het exacte aantal van Europese abonnees niet bekendgemaakt werd weten we wel dat er in de regio EMEA (Afrika, Europa en het Midden-Oosten) zo’n 47,4 miljoen mensen van de streamingdienst gebruik maken.

Netflix Stranger Things seizoen 3
Stranger Things, een Netflix serie waar ongetwijfeld een aanzienlijk deel van de abonnees naar gekeken heeft | Bron: Netflix

Er blijkt ook informatie vrijgegeven te zijn over het bedrag dat Netflix per abonnee binnenhaalt. Dit is zoals verwacht een beetje afhankelijk van de regio. Zo levert een Amerikaanse abonnee gemiddeld 12,35 dollar op, terwijl dat in Europa, Afrika en het Midden-Oosten slechts 10,26 dollar is. Het minste wordt er echter verdient aan leden in Latijns-Amerika. Daar krijgt Netflix namelijk zo’n 8,21 dollar per abonnee.

Disney+ en HBO Max

Ondanks dat Netflix momenteel nog ruim 120 miljoen leden voor ligt op de streamingdienst van Disney vermoeden we dat die laatste de komende jaren nog flink gaat groeien. Zo is er voorspeld dat Disney+ dit jaar nog de 20 miljoen abonnees gaat halen.

Ook gaat WarnerMedia, het bedrijf achter onder andere Warner Bros., volgend jaar met een streamingdienst komen. Deze gaat HBO Max heten en de geruchten gaan dat er onder andere een Friends reünie op de planning staat.

Reageer op artikel:
Netflix geeft eindelijk inzicht in (Europese) cijfers
Sluiten