Netflix voorziet abonnees van gratis game voor Android en iPhone

Games Mark Hofman 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Abonnees van Netflix kunnen sinds deze week de game Oxenfree II: Lost Signals spelen. Hoewel de streamingdienst al maanden verschillende titels toevoegt, is de titel voor Android en iPhone wel uniek te noemen.

Dat heeft alles te maken met het feit dat Oxenfree II speciaal voor de streamingdienst is gemaakt. 15Het resultaat van de overname van ontwikkelaar Night School Studio door Netflix in 2021. Maar wat voor game haal je precies in huis en hoe kun je hem spelen?

Netflix geeft abonnees gratis games voor Android en iOS

Wie het origineel speelde, zal de spookachtige wereld en unieke gameplay van Oxenfree II: Lost Signals als geen ander herkennen. Als speler loop je door bijzondere landschappen, praat je met je compagnons en los je verschillende puzzels op. Op papier is het een vrij simpel spelletje waarin jij jezelf als gamer snel kunt verliezen.

Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat het op interactie leunt. Het zijn geen luchtige gesprekken, maar gesprekken gericht op angst en trauma. Sommige personages komen moeilijker uit hun woorden dan anderen, en bepaalde karakters gaan net iets makkelijker met hun problemen om.

Al met al bouwen Netflix-abonnees al snel een band op met de karakters uit de game, wat het spel al snel bijzonder maakt.

Niet de enige game op de streamingdienst

Veel mensen weten het niet, maar Netflix biedt abonnees meer dan films en series. Sinds enkele maanden is de streamingdienst ook dé plek waar je leuke games voor Android en iPhone kunt spelen, zonder daar extra voor te hoeven betalen.

Hoewel de games binnen Netflix niet allemaal geweldig zijn, zitten er echt pareltjes tussen. Denk bijvoorbeeld aan de indiegame Moonlighter. Als speler verzamel je in de nacht, in donkere grotten en op speciale locaties allerlei middelen om overdag in je winkeltje te verkopen.

Het is een van de vele voorbeelden van de toffe dingen die je met Netflix Games kunt doen. Om de spellen te vinden, hoef je op de startpagina van de app alleen maar naar beneden te vegen totdat je bij het aanbod komt.

Hoe je ze vervolgens kunt installeren, vertellen we je in het onderstaande artikel:

Netflix staat vol met gratis games voor Android en iOS: zo speel je ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen