Ontbytes: Netflix verhoogt abonnementsprijzen, Apple Watch Nike+ Series 3 nu te koop en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere nieuws over de abonnementsprijzen van Netflix en de nieuwste Apple Watch.

Netflix verhoogt prijzen van zijn abonnementen

Netflix heeft de prijzen voor de abonnementen omhoog gegooid. Het enige abonnement dat dezelfde prijs behoudt is het basic-abonnement. De prijsstijging geldt voor zowel nieuwe klanten als voor bestaande abonnees. Door de prijsstijging wordt het Standaard-abonnement een euro per maand duurder, en kost nu dus 10,99 euro per maand in plaats van 9.99 euro. De prijs van het duurste abonnement is twee euro omhooggegaan; van 11,99 euro naar 13,99 euro.

Op 19 oktober krijgen bestaande klanten een e-mail met alle wijzigingen. Vervolgens hebben zij dertig dagen om de nieuwe prijzen te accepteren, een wijziging aan te brengen in het abonnement, of om het op te zeggen.

Apple Watch Nike+ Series 3 nu te koop

Vanaf vandaag is de Apple Watch Nike+ Series 3 te koop. Het slimme horloge is voorzien van een Nike sport bandje. Van het horloge bestaat een gps- en een LTE-variant.

Het is waarschijnlijk niet gemakkelijk om de Nike+ LTE-versie van Apple’s slimme horloge online te bemachtigen, maar mocht je een echte Apple én Nike fan zijn dan is dat zeker het proberen waard. De prijs van de Apple Watch Nike+ Series 3 start vanaf 329 dollar.

Netflix

Uber’s iOS app had toesteming om je iPhone’s beeldscherm te filmen

Volgens beveiligingsonderzoekers kon de iOS-app van Uber het beeldscherm van de iPhone filmen. Dat hebben de onderzoekers bevestigd tegenover Gizmodo. Volgens hen kon Uber die mogelijkheid inbouwen in de app omdat het hiervoor toestemming had van Apple.

De mogelijkheid was ingebouwd om een oudere versie van de Uber-app beter te laten samenwerken met de Apple Watch, en was dus niet bedoeld voor misbruik. Toch is dit wel zorgelijk, want mocht een hacker misbruik maken van de functie dan zou die persoonlijke informatie kunnen stelen. Volgens Uber wordt de functie niet langer gebruikt.

Snackbyte: Replicas trailer

De eerste trailer van Keanu Reeves’ nieuwe sci-fi thriller staat online! Het lijkt erop dat de films een aantal ethische en morele vragen oproept, zoals of het oké is om doden weer in leven brengen en de hoever nieuwe technologieën ontwikkeld en toegepast moeten worden. Naar verwachting komt de film ergens in 2018 uit.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Netflix verhoogt abonnementsprijzen, Apple Watch Nike+ Series 3 nu te koop en meer
Sluiten