Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 3 apr 2019

Netflix maakt abonnementen officieel duurder: volgt Nederland?

De zweetdruppels liepen bij menig Netflix-gebruiker al een aanzienlijke tijd over het voorhoofd. De streamingdienst liet in januari weten de prijzen in Amerika te verhogen, waardoor een test in Nederland ook direct van de grond kwam. Veel berichten over de wijziging uit Amerika kregen we eerder nog niet, maar daar likt nu verandering in te komen. Steeds meer mensen krijgen bericht dat de prijzen wijzigen. Dat zorgt voor een grote vraag: gaat Nederland dezelfde prijzen hanteren? 

Netflix duurder in de VS: ook in Nederland?

Netflix-gebruikers uit Amerika werden een paar maanden geleden opgeschrikt door een prijsverhoging. Achteraf leek het om de start te gaan van een zogeheten billing cycle, waardoor niet iedereen direct de nieuwe prijs voorgeschoteld kreeg. Wel resulteerde de aankondiging in angst voor Nederlandse Netflix-gebruikers, gezien het feit dat in ons land ook nieuwe prijzen getest werden. Destijds zagen we de premium-prijs van €14,99 verhogen naar €16,99. In een reactie liet Netflix tegen deze website weten dat het puur en alleen ging om een test. Gebruikers hoefde dus niet het daadwerkelijke bedrag, welke tot aan het afsluiten van het abonnement verscheen, te betalen. Iets wat in de Verenigde Staten bij steeds meer gebruikers wel het geval is.

Netflix heeft de prijzen officieel verhoogd in Amerika. Gebruikers van de immens populaire streamingdienst gaan simpelweg meer betalen. Wie gebruikt maakt van een basis-abonnement krijgt vanaf dan een rekening van $9 terwijl dit eerder $8 was. De andere twee opties stijgen met twee dollar. Je betaalt dus $13 voor een standaard-abonnement (eerder $11) en $16 voor een premium-abonnement (eerder $16). De aankondiging werd in januari al gedaan, maar steeds meer gebruikers krijgen er nu ook echt daadwerkelijk mee te maken.

Volgens het bedrijf wordt het extra geld ingezet voor de productie van nieuwe, duurdere, Netflix Originals.

Volgt Nederland?

De grote vraag is alleen: volgt Nederland het voorbeeld van Amerika? Krijgen we binnenkort ook een hogere rekening van onze favoriete streamingdienst? Het antwoord op deze hebben we niet. Echter kunnen we wel onze verwachten uitspreken.

Netflix heeft er officieel nog niets over gezegd, maar we kunnen ons er wel degelijk voor opmaken. In de afgelopen jaren heeft Nederland, op het gebied van de streamingdienst, bijna altijd het voorbeeld van Amerika gevolgd. Iets wat we bijvoorbeeld ook al zagen in de tests die uitgevoerd werden voor hogere abonnementsprijzen.

Netflix Shufflix

Netflix gaf destijds aan dat de prijzen, vooralsnog, hetzelfde zouden blijven dan voorheen. De kans dat hier verandering in komt is, zeker na de wijziging in Amerika, bijzonder groot. Wie overigens denkt dat er wat dat betreft onderscheidt wordt gemaakt tussen de dollar en de euro, heeft het mis. Mocht Netflix de prijswijziging doorvoeren, hou dan maar rekening met exact dezelfde prijzen. Maar dan uiteraard wel in euro’s.

Update: volgens Netflix zijn er op dit moment geen ontwikkelingen of is er geen nieuws omtrent dit onderwerp in Nederland. 

Reageer op artikel:
Netflix maakt abonnementen officieel duurder: volgt Nederland?
Sluiten