Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 mei 2019

Thrillerserie: nieuwe Netflix Original gaat La Casa de Papel achterna

Netflix investeerde na het succes van verschillende anderstalige Netflix Originals stevig in creatieve hubs en projecten in onder andere Spanje en Mexico. Vooral de hit die La Casa de Papel is, smaakte naar meer. Maak kennis met Alta Mar.

Alta Mar: Spaanse Netflix Original

Alta Mar is een nieuwe Netflix Original die je nog deze maand op de streamingdienst kunt checken. Pak je agenda er dus maar bij! De serie staat vanaf 24 mei op Netflix. De Spaanse thrillerserie toont nu al een hoop potentie, vooral qua concept.

Dit is namelijk een verhaal dat zo uit de koker van Agatha Christie had kunnen komen. Op een schip vinden allerlei moorden plaats, en iedereen heeft wel een verborgen motief. Maar wie is de moordenaar, en hoe kan hij of zij gestopt worden? Één ding is duidelijk: niemand kan ontsnappen.

Alta Mar wordt geproduceerd van de makers van Gran Hotel, die dus als geen ander weten hoe ze een verslavende Netflix Original moeten maken.

De serie speelt zich af in het jaren veertig van de vorige eeuw. Het schip Barbara de Braganza vaart van Spanje naar het zonnige Rio de Janeiro. De passagiers hopen op een kansrijke toekomst, maar het is maar zeer de vraag of ze de kust van Rio de Janeiro in zicht zullen gaan krijgen.

Alles lijkt om twee zussen te draaien, Eva en Carolina. Ze waren al opvallende gasten, door hun uiterlijk. Wanneer een passagier overlijdt die niet eens op de passagierslijst staat, ontluikt een wervelwind aan liefde, intrige en leugens. Één ding is zeker: de moordenaar is nog ergens op het schip…

Alle acht afleveringen van Alta Mar staan vanaf 24 mei op Netflix.

Meer Netflix?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de series en films die ze hebben gekeken op Netflix.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Thrillerserie: nieuwe Netflix Original gaat La Casa de Papel achterna
Sluiten