David van Benthem
David van Benthem Films & Series 4 apr 2020

Netflix zat? Deze 5 alternatieven zijn het proberen waard!

Ben je uitgekeken geraakt op Netflix, of is de content er niet helemaal jouw ding? Dan zijn er zeker andere streamingdiensten het overwegen waard. Met variatieve content en verschillende prijsklasses heeft elke aanbieder wel iets bijzonders te bieden. Daarom hier 5 alternatieven voor het welbekende Netflix:

Amazon Prime Video

Het bedrijf van Jeff Bezos heeft pas nog zijn intrede gedaan in ons land. En ze zijn er om te blijven. Om dat te bereiken bieden ze hun streamingdienst nu aan voor maar 2,99 euro per maand. En voor die prijs kan je onder andere Grand Tour (van de sterren van Top Gear), Star Trek: Picard en superheldenserie The Boys bekijken. Met Amazon Prime Video kijk je niet alleen je favoriete film en serie, maar heb je ook al je pakketjes via Amazon razendsnel in huis en krijg je toegang tot Twitch Premium. Als kers op de taart heb je onbeperkt opslag voor al je foto’s. Zeker dus het overwegen waard.

Disney+

Ook Disney+ is pas sinds eind vorig jaar van start gegaan. De streamingdienst wist binnen twee weken al rond de vijftien miljoen abonnees aan zich te binden. Met titels als The Mandalorian, High School Musical: The Series en Ducktales ben je met Disney+ ben je niet gauw uitgekeken. Voor de dienst ben je net zoals Amazon Prime minder geld kwijt dan met Netflix. Na een gratis proefperiode van een maand betaal je 6,99 euro per maand of 69,99 euro voor een heel jaar.

Ziggo Go (Movies en Series XL)

Ziggo Go biedt net zoals Amazon Prime meer dan alleen films en series. Met de dienst kijk je tv live of juist tv-programma’s terug. Daarnaast heb je ook toegang tot allerlei blockbusters van Hollywood. Met titels als The Wire, Game of Thrones en The Sopranos ben je daarom voor een tijd zoet. Zulke titels heeft Ziggo vooral te danken aan zijn samenwerking met HBO, waardoor je met deze dienst alle titels van de Amerikaanse streamingdienst in handen hebt. Na een gratis proefperiode van een maand betaal je 11,99 euro per maand voor de dienst. Daarmee is Ziggo Go de enige dienst die duurder is dan Netflix.

NLZiet

Je kan het al aan de naam zien: NLZiet richt zich op Nederland. De streamingdienst is een samenwerkingsverband tussen NPO, RTL en SBS en bijna alle content van deze zenders is er te vinden. Net zoals Ziggo Go kijk je tv live, terug en soms zelfs vooruit. NLZiet heeft daarom meer weg van een handige televisie dan van Netflix. Toch voegt de dienst ook maar liefst 60 films per week aan zijn dienst toe. Na een gratis proefperiode betaal je 7,95 euro per maand, waarmee je de dienst op twee apparaten tegelijk kan gebruiken.

Videoland

Met Videoland kijk je net zoals bij NLZiet tv, maar heb je ook toegang tot varia films en series met een nadruk op Nederlandse producties. Daar de dienst van RTL is, kijk je alleen naar programma’s en zenders van dat bedrijf. Videoland biedt verschillende titels met eigen producties als Mocromaffia en H3L, maar ook bijvoorbeeld alle James Bond films. Na een proefperiode van 2 weken betaal je 8,99 euro per maand voor de dienst.

De alternatieven laten zien dat Netflix te maken heeft met serieuze concurrentie in ons land. We hopen je met dit artikel in ieder geval op weg te geholpen hebben met het vinden van jouw favoriete streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix zat? Deze 5 alternatieven zijn het proberen waard!
Sluiten