Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 apr 2018
Leestijd: 4 minuten

Netflix and Chill: nieuwe titels die je in mei 2018 niet mag missen

April is alweer bijna voorbij, en daarmee staat mei voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor een lijstje met films, series en documentaires die komende maand naar Netflix komen! Er zitten flinke toppers tussen, van fascinerende Netflix Originals tot klassiekers. We zetten zes aanraders voor je op een rijtje.

Only God forgives

We beginnen met een ondergewaardeerde film: Only God Forgives. Julian wordt gerespecteerd in de onderwereld van Bangkok. Hij baat een boksclub uit, die stiekem als front dient voor drugssmokkel naar Amerika. Wanneer zijn broer Billy wordt vermoord, heeft de familie maar een doel: de dood van hun geliefde wreken. Een met stijl doordrenkte achtbaan, op smaakvolle wijze in beeld gebracht. Plus een van de beste rollen van Ryan Gosling! Komt op 1 mei naar Netflix.

Only God Forgives

 

The Rain (seizoen 1)

Ook qua Originals blijft Netflix scoren. Denemarken levert op 4 mei zijn eerste Netflix Original af met The Rain. Deze thrillerserie vertelt een angstaanjagend verhaal. Denemarken is getroffen door een biologische ramp, met alle gevolgen van dien. Een dodelijk virus wordt verspreid door de regen.

Slechts een klein deel van het anders zo weelderige land weet te overleven. Opeens bevinden ze zich in een post-apocalyptische omgeving. “The Rain gaat over het vinden van iets om voor te vechten in een wereld waarin alle hoop verdwenen lijkt”, aldus de schrijver zelf. Al met al lijkt dat een behoorlijk geslaagde serie op te gaan leveren!

The Toys That Made Us (seizoen 2)

The Toys That Made Us is een acht-delige documentaire-serie over iconisch speelgoed. Het speelgoed dat generaties heeft gedefineerd. Van Star Wars en He-Man tot Barbie. De eerste vier delen staan al op de streamingdienst. Ze vertellen in de volgende vier delen onder andere over de impact van Star Trek en LEGO.

Altijd met een flinke dosis humor en luchtigheid. Een heerlijke documentaire-serie vol nostalgie dus. De afleveringen steken zo goed in elkaar, dat ze ondanks het onderwerp weten te fascineren. Ja, ook Barbie. Op 25 mei kun je ze checken!

netflix

Safe

We pakken er nog een zeer spannende Netflix Original bij. Michael C. Hall, die we allemaal kennen van Six Feet Under en Dexter, speelt de hoofdrol in Safe. Dit keer niet als moordlustige psychopaat, maar als zorgzame vader. Hij staat er alleen voor. Zijn vrouw is namelijk twee jaar geleden overleden aan kanker.

Hij doet er alles aan om zijn dochters te beschermen, maar het gaat helemaal mis wanneer een van hen wordt ontvoerd. Hij besluit niet stil te blijven zitten, en zelf op onderzoek uit te gaan. Het klinkt als Taken, maar de makers beloven een duistere thriller die van begin tot eind weet te fascineren. Op 10 mei kun je beginnen met bingen.

Mob Psycho 100

Anime is ontzettend aan het scoren op Netflix. Vooral One-Punch Man blijkt bijzonder populair te zijn onder abonnees. We hebben goed nieuws voor je, want Mob Psycho 100 komt ook naar Netflix. Deze serie is afkomstig van dezelfde maker, al is de animatie wel in handen van een totaal andere studio.

Maak je echter geen zorgen: je kunt op (zo mogelijk) nog bizardere actie rekenen. Voeg daar een flinke portie humor aan toe, en je hebt een topserie. We zullen het plot niet eens verklappen. Mob Psycho 100 is zo’n anime die je gewoon moet ervaren. Dat kan vanaf 22 mei.

Mob Psycho 100

Spotlight

Op filmgebied is het smullen in mei. Spotlight werd overladen met prijzen, inclusief een Oscar voor beste film en beste originele scenario. De film gaat over het gelijknamige team van de krant The Boston Globe. De speciale onderzoekseenheid wist het grootschalige schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk te ontdekken. Daarvoor kregen ze in 2003 de Pulitzer prijs. Aan die ontdekking ging echter een hoop vooraf, wat in dit drama op fantastische wijze in beeld wordt gebracht. Vanaf 29 mei op Netflix te zien!

En meer op Netflix!

Hier blijft het niet bij!. Hier kun je de complete lijst checken. Ook maart bood een aantal toffe titels op Netflix, die je waarschijnlijk nog lang niet allemaal hebt gezien. Dit zijn onze favorieten van vorige maand. Check ook onze lijstjes met de gekste AliExpress koopjes en gadgets.

Netflix mei

?Lees ook: De term Netflix Original betekent niet wat je denkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix and Chill: nieuwe titels die je in mei 2018 niet mag missen
Sluiten