Mark Hofman
Mark Hofman Tech 22 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix wordt mogelijk in compleet ander jasje gestoken

Netflix behoort anno 2019 tot de basisbehoefte van het leven. Een weekend zonder een arsenaal aan films of series: dat kan niet! Echter weet het platform ons al tijden te voorzien van hetzelfde design, maar daar komt volgens VP of Product Steve Johnson binnenkort verandering in. Wordt Netflix in een compleet nieuw jasje gestoken?

Netflix mogelijk in compleet ander jasje gestoken

Netflix’s CEO heeft een tijd geleden al een bijzondere uitspraak gedaan over het design van de streamingdienst. Volgens MobileSyrup werd er verteld dat het huidige design, met alle kleine blokken, hem deed denken aan een flinke lading advertenties. Daar valt, wat hem betreft, visueel nog heel veel te halen. Een verhaal dat nu, door Vice President of product Steve Johnson, weer van waarde wordt. Netflix lijkt bezig te zijn met plannen voor een gloednieuw design en het platform kan er dus, mochten deze wijzigingen doorgevoerd worden, compleet anders uit komen te zien.

Waar CEO Reed Hastings eerder zei dat Netflix alles behalve het uiterlijk heeft van een prachtig magazine waar alles mooi ontworpen is, lijkt Steve Johnson het daar niet mee eens te zijn. Tijdens hetzelfde persevenement waar Hastings de uitspraak deed, meldt hij dat een nieuw design niet heel veel gaat veranderen voor het platform.

Huidige design niet voor altijd

Maar dat wil niet zeggen dat Steve Johnson het huidige uiterlijk voor altijd zou willen hanteren. Sterker nog: volgens hem kan Netflix het huidige design niet voor altijd hanteren. Volgens de VP moet er wel degelijk wat wijzigingen plaatsvinden in de toekomst. Zo denkt hij dat het verder gezocht moet worden naar een design wat dieper gaat dan het huidige. “En op dit moment gaan we al dieper”, zo laat hij weten.

Netflix laptop

Hastings lijkt dus vooral interesse te hebben in een magazine-achtig design en de vraag is maar in hoeverre dat gaat werken. Op dit moment lijkt het erop dat dit een van de “honderd verschillende designs” is waar Netflix op dit moment tests op uitvoert. Hoe het nieuwe uiterlijk er precies uit zal komen te zien weten we dus niet, maar dat Netflix bezig is met de volgende stap mag duidelijk zijn. Iets wat misschien wel goed is aangezien Disney Plus eraan zit te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix wordt mogelijk in compleet ander jasje gestoken
Sluiten