Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13/03/2019

Netflix komt met animatieseries Altered Caron, Dragon’s Dogma en meer!

Netflix is vandaag de dag een goede bron om te genieten van verschillende anime. Daarbij is er een mooie mix tussen grote bekende series en lekkere obscure titels. De aankomende tijd zal er heel wat nieuwe content bij gaan komen. Een deel daarvan komt voor uit licentiedeals die het bedrijf afsluit, maar er wordt ook gewerkt aan originele content. In die laatste categorie heeft Netflix nu een aantal nieuwe en veelbelovende samenwerkingen onthuld.

Netflix komt met Altered Carbon-animaties en meer

Zo gaat het bedrijf samenwerken met Anima om de serie Altered Carbon: Resleeved uit te brengen. In februari van 2018 kwam al de real life-reeks van Altered Carbon uit en die werd goed ontvangen. Altered Carbon Resleeved gaat een serie worden. Anima is een studio die niet heel veel grote producties heeft gedraaid, dus het is even afwachten.

Netflix Altered Carbon

De tweede interessante reeks, althans op papier, is een een serie op basis van de game Dragon’s Dogma. Die game is een heerlijke culthit en is een game die veel liefhebbers kent. Deze animatiereeks wordt gemaakt door Sublimation, welke je wellicht kent van de film Walking Meat.

Ook gaat er een animatie komen op basis van de mangareeks SPRIGGAN die gemaakt wordt door David Production. Die laatste is een grote partij en ken je bijvoorbeeld van verschillende JoJo-animatie, Monster Hunter Stories en Captain Tsubasa.

Eerder had Netflix al deals gesloten met Production I.G en bones. De eerst genoemde partij gaat Ghost in the Shell: SAC _2045 in 2020 uitbrengen en de laatste komt met een serie genaamd Super Crooks. Wat dat betreft komen er dus de aankomende tijd genoeg toffe animatieprojecten aan, bovenop het aanbod dat er op dit moment al is. Wil je langzaam maar zeker beginnen met het kijken van anime? Dan hebben we hier een handig artikel met tien animatiereeksen om mee te beginnen.

Reageer op artikel:
Netflix komt met animatieseries Altered Caron, Dragon’s Dogma en meer!
Sluiten