Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 nov 2018

Netflix onthult vijf nieuwe anime-series, gebaseerd op Pacific Rim, Altered Carbon en meer!

Anime is erg belangrijk voor Netflix. Dat zijn Japanse animatiefilms en series, soms aangekocht, soms geproduceerd door de streamingdienst zelf. In die tweede categorie gaat Netflix vijf nieuwe series ontwikkelen. Twee van de nieuwe titels zijn gebaseerd op Pacific Rim en Altered Carbon.

Altered Carbon en Pacific Rim

Laten we beginnen met Pacific Rim. Pacific Rim en Pacific Rim: Uprising waren allebei een groot succes. De bioscoopfilms zijn in de kern natuurlijk gebaseerd op een typisch Japans format, dus het is logisch dat de franchise zich zo goed leent voor anime.

De serie zal zich focussen op twee broers die een verlaten Jaeger aansturen, op zoek naar hun vermiste ouders. Tijdens hun zoektocht moeten ze een met Kaiju gevuld landschap doorkruizen. Craig Kyle (Thor: Ragnarok) en Greg Johnson (X-Men: Evolution) worden de showrunners. Geen kleine namen dus!

Amerikaanse talenten op anime, dat wordt interessant. De anime-serie Altered Carbon gaat zich afspelen in hetzelfde universum als de live-action serie, waar overigens ook een tweede seizoen van komt. De anime-serie gaat nieuwe elementen uit de wereld verkennen, aldus Netflix.

De serie wordt onder andere geschreven door Dai Sato, die je kunt kennen van Cowboy Bebop. Dat is een grote geruststelling. De streamingdienst ziet deze producties dus niet als een simpele puzzel, maar schakelt de grootste namen uit de industrie in.

Netflix komt met Cagaster, Yasuke en Trese

De derde aangekondigde serie is Cagaster of an Insect Cage. De productie is gebaseerd op een manga die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld, waar een ziekte mensen transformeert tot gigantische bloeddorstige insecten. De serie wordt geregisseerd door Koichi Chigira, de man achter Full Metal panic.

Yasuke speelt zich af in een verwoest feodaal Japan. Een gepensioneerde Ronin moet een mysterieus kind beschermen tegen duistere krachten. De serie wordt gemaakt door LeSean Thomas, de bedenker van The Boondocks.

De vijfde en laatste productie is Trese, gebaseerd op een grafische novelle van dezelfde naam. De serie gaat over een vrouw die de strijd aan gaat met een criminele bovennatuurlijke onderwereld. De serie speelt zich af in een alternatief Manila.

Nog beter nieuws: Trese wordt geproduceerd bij Jay Oliva, die ook het voortreffelijke The Legend of Korra afleverde. Dat is de vervolgserie op Avatar: The Last Airbender.

🦇Check ook: Dit zijn de top 10 beste Netflix Originals volgens IMDb

Reageer op artikel:
Netflix onthult vijf nieuwe anime-series, gebaseerd op Pacific Rim, Altered Carbon en meer!
Sluiten