Dunke van Boekel
Dunke van Boekel Films & Series 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ is het ideale alternatief voor Netflix: de voordelen op een rij

Netflix blijft zo nu en dan nog weleens een toffe serie of film uitbrengen, maar de gloriedagen van de streamingdienst lijken wel een beetje voorbij te zijn. Maar waar kun je alsnog de tofste films en series streamen? WANT-redacteur Dunke van Boekel vertelt waarom Apple TV+ het ideale alternatief is.

Er zijn natuurlijk een groot aantal streamingdiensten op de markt aanwezig tegenwoordig, dus de keuze is enorm. Dit is waarom we Apple TV+ van harte aanraden.

De unieke content van Apple TV+

Waar Netflix natuurlijk nog steeds zo nu en dan een grote hit te pakken heeft, is het altijd maar de vraag of een nieuwe serie überhaupt verder gaat. Zelfs voor het mega-populaire Wednesday was een tweede seizoen niet helemaal zeker.

Apple TV+ lijkt daarin sterker in de schoenen te staan en verlengt series vrij snel. Razend populaire shows als Ted Lasso en Severance, of een leuke verrassing als het recent uitgekomen Shrinking kregen meteen een nieuw seizoen terwijl de serie nog bezig was.

Daarbij lijkt het erop dat Apple TV+, in tegenstelling tot Netflix, meer geneigd is hun series de tijd te geven die ze nodig hebben om het geplande verhaal te vertellen. Ted Lasso zal waarschijnlijk na het derde seizoen eindigen, al kunnen de makers nog altijd anders beslissen.

Waar voor je geld, voor minder dan bij Netflix

Naast series heeft Apple TV+ natuurlijk ook genoeg films die je op je watchlist kunt zetten. Neem bijvoorbeeld Tetris, die recent is uitgekomen als original. Daarbij komen er ook genoeg nieuwe releases beschikbaar op de dienst. Onder andere Killers of the Flower Moon en Napoleon staan op de planning.

Ted Lasso Bantr, Netflix, Apple TV+, playstation 5
Vastgekleefd aan Ted Lasso op Apple TV+. (Afbeelding: Apple)

Qua prijs ben je met Apple TV+ ook een stuk beter uit dan bij Netflix. Voor een maandje streamen klop je 6,99 euro uit je portemonnee, waar dat bij Netflix 7,99 euro is voor het basis-pakket (met een maximale resolutie van maar 720p). De dienst van Apple gaat in vergelijking gewoon naar 4K, en daar betaal je dus minder voor.

Netflix was een lange tijd het go-to streamingplatform, maar heeft het eigen succes niet bij kunnen houden. Apple TV+ is nu een fantastisch keuze.

Waarom ik niet meer zonder mijn Apple Watch kan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!