Netflix komt met Assassin’s Creed-serie na deal met Ubisoft

Gamemaker Ubisoft en streamingdienst Netflix slaan de handen ineen. Er komt een serie van Assassin’s Creed.

Als je een console hebt, heb je vast wel eens Assassin’s Creed gespeeld. Nou ja, je hebt er in ieder geval van gehoord. In de game nemen de sluipmoordenaars het op tegen de tempeliers in verschillende historische omgevingen.

Assassin’s Creed op Netflix

Zoals je ziet kan dat tot genoeg voer leiden voor verschillende verhalen. Er zijn dan ook tig games uitgekomen. Het nieuwste deel van de serie: Assasin’s Creed Valhalla komt in november uit. Maar dat is niet alles. Ubisoft en Netflix komen met nog meer nieuws.

Assassin’s Creed krijgt namelijk een eigen serie op Netflix. En nee, dat wordt geen animatie, maar een echte live-action serie. De productie is in handen van Jason Altman en Danielle Kreinik Ubisoft Film & Television. De twee zijn nog op zoek naar een showrunner, dus de serie is nog een vroege fase. Overigens staan er ook nog animatie- en animeseries van de titel op de planning, meldt Deadline.

“We zijn enthousiast om samen te mogen werken met Ubisoft en de geliefde rijke storytelling van Assassin’s Creed tot leven te brengen,” laat Peter Friedlander, VP original series van Netflix weten. “Van hun adembenemende historische werelden en massieve globale uitstraling als een van de bestverkopende videogames-franchisen allertijden. We doen er alles aan om epische entertainment te maken van deze titel en daardoor een nog diepere duik in het verhaal te maken voor de fans en onze leden.”

Series op basis van games

Ubisoft maakt al langer series en films van hun titels met een eigen productiemaatschappij. Zo zijn er verschillende projecten in ontwikkeling. Zo maakt het voor Netflix al series over Tom Clancy’s The Division en Beyond Good & Evil. Daar komt nu dus Assassin’s Creed bij.

Overigens zijn dit niet de enige game-series op Netflix. Zo komt er een animatieserie over Cyberpunk 2077 die nog op de consoles moet uitkomen. Ook is er een serie over The Witcher. Van de gelijknamige boekenreeks zijn al eerder games uitgekomen.

Reageer op artikel:
Netflix komt met Assassin’s Creed-serie na deal met Ubisoft
Sluiten