Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 mei 2019

Netflix komt met een flinke upgrade voor jouw thuisbioscoop

Goed nieuws vanuit het Netflix-kamp: de streamingdienst gaat high-quality audio aanbieden voor zijn videocontent. De nieuwe feature biedt audio op studioniveau, afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding.

Betere audio op Netflix

Dergelijke geluidskwaliteit is immers ook een stuk zwaarder om te streamen. Het studiogeluid is niet compleet lossless, maar volgens Netflix is het verschil amper te horen. Oftewel, binnenkort klinken je favoriete series en films hetzelfde als de ongecomprimeerde master-versie van de audio.

Na de ondersteuning voor HDR is het een logische stap. Naast de focus op eigen originele content hoopt Netflix ook koploper te blijven op het gebied van streaming-technologie en gebruikservaring.

Vooral abonnees met een prijzige audio-setup gaan flink van deze upgrade profiteren. Netflix legt in deze blog-post exact aan je uit hoe zijn nieuwe geluids-opties werken. Het komt er kort samengevat op neer dat de 5.1 audio nu tot 640 kbps gaat, een punt waarop gebruikers het verschil in kwaliteit niet meer kunnen merken. Dolby Atmos gaat tot een maximale bitrate van 768 kbps.

Netflix app

Maar goed, je internetverbinding moet dat natuurlijk wel aan kunnen. Daarom gaat het bedrijf op basis van de snelheid van je verbinding het geluid automatisch schalen. Zowel omhoog als omlaag. De audio kan ook helemaal naar beneden gaan, naar de 192kbps .

Als er echter een partij het uiterste uit mindere internetverbindingen weet te persen, dan is het de streamingdienst wel. Open maar eens bijvoorbeeld NPO Start op een matige verbinding, en vervolgens Netflix.

De streamingdienst belooft dankzij uitgebreide tests en onderzoeken de grote meerderheid van zijn abonnees bijna lossless geluid te kunnen bieden. Het beste nieuws? De update is gisteren automatisch uitgerold, dus de kans is groot dat je al de eerste content met het verbeterde geluid hebt gekeken.

📺Check ook: Nu op Netflix: deze 6 gloednieuwe films en series staan nu online!

Meer films en series?

Fan van Netflix en tech? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Netflix komt met een flinke upgrade voor jouw thuisbioscoop
Sluiten