Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 jun 2019

Netflix en regisseurs Avengers: Endgame kondigen grootse plannen aan

De kans is groot dat de namen Joe en Anthony Russo je wel wat zeggen. Zij regisseerden samen Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Nu gaan ze aan de slag voor Netflix met een episch project: Magic: The Gathering.

Magic the Gathering naar Netflix

Ja, dat las je goed, het populaire kaartspel. Samen met Wizards of the Coast, het bedrijf achter de trading card game en Hasbro produceren ze de serie.

Dan hebben we het niet over een live-action adaptatie, maar een animatieserie. De show vertelt het verhaal van de Planeswalkers, de unieke magische helden en schurken uit Magic the Gathering. Want ja, er schuilen diepgaande verhalen achter het kaartspel.

Avengers Endgame Netflix Avengers Endgame Netflix

Passieproject

Netflix heeft nog niet bevestigd uit hoeveel afleveringen het eerste seizoen zal gaan bestaan. De Russo broers hebben er in ieder geval zin in:

“We zijn al sinds het begin enorme fans en spelers van Magic: The Gathering, dus de kans om deze verhalen tot leven te brengen middels animatie is echt een waar passieproject voor ons.”

En daarmee houdt het qua grote namen niet op. Henry Gilroy (Star Wars: The Clone Wars) en Jose Molina (The Tick) zijn ingeschakeld als showrunners. Bardel Entertainment, de animatiestudio achter Rick and Morty, werkt ook aan het project.

Magic the Gathering bestaat al sinds 1993, met meer dan 38 miljoen spelers, talloze kaarten, boeken en een competitieve scene. Helaas is er nog geen releasedatum voor de Netflix Original bevestigd.

🐡Check ook: Apple harkt kopstuk Disney Plus weg voor eigen Netflix-killer

Netflix Magic the Gathering
Reageer op artikel:
Netflix en regisseurs Avengers: Endgame kondigen grootse plannen aan
Sluiten