Netflix-baas enorm verbaasd over het succes van Disney+

Netflix is de grootste streamingdienst op dit moment. Het is dan ook niet gek dat het concurrentie krijgt van partijen als Disney en Amazon. CEO Reed Hastings had echter niet zoveel verwacht van Disney+ op dit moment.

Disney+ is nu iets minder dan een jaar actief. Het heeft in een korte tijd flink veel abonnees weten te werven voor haar dienst. Dit tot grote verbazing van Netflix-CEO- Reed Hastings. Hij vindt het bijzonder dat Disney dit nu al weet te bereiken. “Als je het me een jaar geleden had gevraagd wat de kans was dat Disney nu 60 miljoen abonnees had, ha ik je 0 gegeven als antwoord. Ik bedoel, hoe kan dit gebeuren? Het is erg indrukwekkend!” Hij ziet Disney dan ook als een rivaal en een rolmodel, laat hij aan Bloomberg weten.

Netflix vs. Disney

In een interview dat Hastings eerder gaf aan CNBC ging hij er van uit dat Disney+ ‘maar’ 20 miljoen leden zou hebben. Netflix wil het bedrijf van Mickey Mouse dan ook verslaan met het maken van goede familiecontent, al duurt dat volgens hem wel 5 tot 10 jaar. Bovendien zal het voorlopig nog hard gaan groeien omdat het in verschillende landen nog niet is gelanceerd. Zo start de dienst pas in november in Zuid-Amerika en is het pas een paar maanden actief in Japan.

Hastings kreeg ook vragen over andere streamingdiensten. Disney+ is natuurlijk niet de enige streamingdienst die dit jaar is opgestart. Zo zijn in de Verenigde Staten sinds dit jaar ook Peacock en HBO Max actief, en kan de wereld ook genieten van Apple TV+. “Ik denk niet dat er iets als abonnee-moeheid bestaat. Disney heeft The Mandalorian en wij hebben Stranger Things. Ze zijn wat gelijk maar om beiden te zien moet het publiek toch een abonnement op allebei hebben.”

Veranderingen op komst

Toch denkt Reed wel dat het landschap qua streamingdiensten gaat veranderen. Hij verwacht dat verschillende bedrijven zullen fuseren. “Ik denk dat er meer samenvoegingen zullen zijn zoals Disney en Fox al eerder deden. De traditionele spelers zullen op verschillende manieren samen gaan werken om een kritieke massa te krijgen zoals Disney nu heeft.” Eerder liet de Mulan-maker juist weten dat het Netflix niet als concurrent ziet.

Reageer op artikel:
Netflix-baas enorm verbaasd over het succes van Disney+
Sluiten