Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 mei 2019

Beats trailer: Netflix knalt met hip-hop film over briljante beatmaker

Ook in juni heeft Netflix weer een hoop topfilms en series voor je op de planning staan. Vooral Beats lijkt een unieke Netflix Original te gaan worden. Politiegeweld tegen Afrikaanse Amerikanen is helaas nog steeds een actueel onderwerp, vooral in steden als Chicago.

Beats: Netflix Original

Netflix gaat in Beats op een muzikale manier met dat zware onderwerp om. Een coming-of-age verhaal, maar dan met een modern sausje. De film volgt een jonge tiener die zelf een slachtoffer is van geweld. Sterker nog, hij was betrokken bij een incident waarin zijn zus werd neergeschoten.

De enige manier waarop hij met dat trauma om kan gaan, is door zichzelf op te sluiten in zijn kamer en beats voor nummers te maken. Een bewaker op zijn school begint het op te vallen dat hij zelden aanwezig is. De twee trekken steeds vaker met elkaar op, waarbij de jonge tiener zijn muzikale talent steeds verder benut en hij de wereld buiten zijn appartement leert te omarmen. Hun liefde voor hip-hop brengt ze samen.

Rouw, geweld en muziek zijn allemaal belangrijke rode lijnen in deze film, die nu al door critici wordt geprezen. De eerste volledige trailer, die je nu hieronder kunt checken, gooit in ieder geval al hoge ogen.

Netflix Beats trailer

Veelbelovende cast en releasedatum

Aan de muziek zal het in ieder geval niet liggen, want Beats wordt geregisseerd door Chris Robinson. Hij heeft een flinke lijst aan muziekvideo’s op zijn naam staan, evenals de films ATL en The Climb.

De cast bestaat onder andere uit de jonge talenten Anthony Anderson, Uzo Aduba, Emayatzy Corinealdi, Khalil Everage, Dreezy, en Dave East. Volgens de regisseur is de Netflix Original een ode aan Chicago’s South Side, en zijn rijke geschiedenis aan het maken van muziek.

Beats staat vanaf 19 juni op Netflix.  ☞ Check ook: Nu op Netflix: razend spannende serie over samenzwering vol twists

Reageer op artikel:
Beats trailer: Netflix knalt met hip-hop film over briljante beatmaker
Sluiten