Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 apr 2019

Netflix: de beste films en series van de afgelopen maand | maart 2019

Netflix is in de afgelopen maand weer flink voorzien van nieuwe content. Uiteraard gingen er in maart was films en series weg, maar er kwam ook heel veel bij. Maar wat waren nu de absolute toppers van de afgelopen maand? 

Netflix-Nederland doet elke maand onderzoek naar de meest succesvolle, populairste en best scorende series van de afgelopen maand. In maart werd er genoeg toegevoegd door Netflix, waaronder alle acht de seizoenen van The Walking Dead. Een goede beslissing, want de serie scoort als een malle bij het publiek. Echter was er nog heel veel meer te bewonderen op het platform, dus delen we de resultaten met je. Dit waren de beste films en series van maart 2019.

#1 Beste nieuwe films van maart

Netflix heeft ons de afgelopen maand voorzien van een aanzienlijk aanbod aan nieuwe films. Maar welke waren nu oprecht het allerbeste?

De gehele trilogie van Jurassic Park scoorde als een malle op Netflix. De producent lanceerde de klassieker begin van de maand op het platform. Deze wordt opgevolgd door de hilarische minions uit Despicable Me. Niet alleen het eerste deel, maar ook het tweede deel werd afgelopen maand toegevoegd. Het bleek een goede keuze te zijn, want er werd gigantisch veel op gestemd. De top 3 wordt afgemaakt door de zesde film uit de Fast & Furious franchise. Kortom: genoeg nieuwe films die het kijken waard zijn!

#2 Beste nieuwe series van maart

Naast films heeft Netflix ook een flink arsenaal aan series toegevoegd aan de streamingdienst.

Zoals we in het intro al hebben vermeld behoort The Walking Dead tot een van deze series. In Amerika is het negende seizoen nu in volle gang en Netflix heeft de eerste acht ervan op het platform gezet. We maken de avonturen van Rick en zijn groep dus vanaf het begin mee op de streamingdienst. Iets wat gewaardeerd wordt, want door de kijkers is hij uitgeroepen tot beste nieuwe serie van de maand.

Netflix voegde afgelopen maand ook The Order toe: een gloednieuwe Netflix Originals serie. Het gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over een geheim genootschap. Een fantastisch verhaal volgens de kijkers van Netflix, want hij wordt als tweede beste serie van de maand benoemd. Daarbij maakte we in maart ook kennis met het Engelse After Life. In deze serie moet het personage van Ricky Gervais zijn geluk weer zien te vinden, nadat zijn vrouw is overleden aan borstkanker. Een serie die goed is voor een lach en een traan.

#3 Beste nieuwe seizoenen van series

Ook bestaande series worden door Netflix regelmatig voorzien van gloednieuwe afleveringen. Zo waren er in maart genoeg nieuwe seizoenen te vinden van de grootste series. Welke waren het beste?

Fans hebben er jaren op moeten wachten, maar afgelopen maand was het eindelijk zover. Eind maart heeft Netflix eindelijk het vijfde seizoen van Luther online gezet en daar zijn fans, overduidelijk, blij mee. Het wordt door de kijkers benoemd tot beste nieuwe seizoen van de maand maart.

Daarbij zien we ook het nieuwe seizoen van The OA, waar fans ook al lang op moesten wachten, en het tweede seizoen van Timeless online staan. Allebei ook zeer gewaardeerd door de kijkers.

#4 Beste documentaire van maart

De streamingdienst staat ook bomvol met fantastisch documentaires, welke aanzienlijk vaak gekeken worden. We maakten onlangs nog een lijstje met de 10 beste muziekdocumentaires op Netflix. Maar uiteraard heeft het platform nog heel veel meer te bieden. Wat waren de beste documentaires van maart?

Die titel gaan zonder twijfel uit naar The Disappearance of Madeleine McCann: een documentaire-serie over de verdwijning van Madeleine McCann. Een van de meest bijzondere en bizarre verdwijningen heeft in de wereld veel losgemaakt. Maar is er eigenlijk wel goed gezocht? De antwoorden komen naar voren in deze documentaire.

Daarbij zien we ook Formula 1: Drive to Survive in de lijst staan. Deze documentaire-serie geeft je een uniek kijkje achter de schermen van ‘s-werelds snelste sport: de Formula One. Een documentaire die wordt opgevolgd door The Roling Stones: Olé, Olé, Olé!

Meer Netflix?

Wil jij nu meer weten over Netflix, check dan zeker even deze pagina op onze website. Daarbij hebben we ook een eigen podcast, waarin we elke week het grootste nieuws op het gebied van technologie met je delen. In WantKast wordt ook iedere week een Netflix-serie besproken die presentatoren Mark en Thomas hebben gekeken. Kortom: genoeg technieuws met een vleugje Netflix!

Benieuw geworden naar de podcast? Check dan zeker even een aflevering hieronder!

 

Reageer op artikel:
Netflix: de beste films en series van de afgelopen maand | maart 2019
Sluiten