Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 jun 2019

Netflix: zo vind je de beste films en series een stuk makkelijker

Netflix is anno 2019 zo immens populair, dat het bijna een basisbehoefte te noemen is. Het platform staat vol met fantastische films en series, maar het vinden van de pareltjes kan soms nog best een opgave zijn. De Latijns-Amerikaanse tak van het bedrijf heeft hier iets op gevonden en komt met een gouden tip. 

Zo vind je de beste Netflix films en series makkelijker

Netflix is een fantastische uitvinding. Na een dag hard werken is het ontzettend simpel om je favoriete film of serie aan te zetten en eens lekker te gaan relaxen. Maar wat nou als je alleen het beste van het beste wil zien op het platform? Ondanks het feit dat de dienst gigantisch populair is, blijft het nog wel lastig om (bijvoorbeeld) Oscar-waardige films te vinden. Gelukkig heeft de Latijns-Amerikaanse tak van de streamingdienst een tip gegeven op Twitter. Met dit handige trucje zijn de beste films en series op het platform bijzonder makkelijk te vinden.

Wie opzoek is naar een prachtige film van Cannes, Sundance of de Oscars kan nog wel eens moeite hebben met het zoeken van zo’n hoogwaardig stuk content. Gelukkig voor ons is er wel een manier om deze films te vinden. Netflix laat weten dat wanneer je in de zoekmachine op het platform zoekt naar (bijvoorbeeld) ‘Cannes’ of ‘Oscar’, dat je een volledig overzicht krijgt met alle titels die daaraan verbonden zijn. Wat dat betreft gaat het vooral over films, maar ook op het gebied van series is de creme de la creme te vinden. Je tikt wat dat betreft simpelweg het woord ‘Emmy’ in.

Zo ziet dat er bijvoorbeeld uit op de desktop versie van Netflix:

Netflix tips beste films en series

En zo op je smartphone:

Netflix tips beste films en series

Zoals je hierboven ziet werkt dit trucje dus niet alleen voor Netflix Latin America, maar ook gewoon voor de Nederlandse variant van de streamingdienst. Benieuwd welke pareltjes er afgelopen week overigens bijgekomen zijn? Check dan zeker eventjes dit artikel!

Reageer op artikel:
Netflix: zo vind je de beste films en series een stuk makkelijker
Sluiten