Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 6 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix opgelet: dit is de beste streamingdienst volgens RADAR

Netflix en andere online videodiensten zijn nog steeds uitermate populair. Het aanbod blijft vanzelfsprekend ook alsmaar groeien. Weet jij niet meer welke streamingdienst je moet kiezen? De testuitslag van RADAR kan je wellicht helpen.

Het televisieprogramma RADAR helpt consumenten regelmatig met het vergelijken van producten. Dit keer zijn streamingdiensten aan de beurt. Men vergeleek Netflix, Videoland, NLZiet, ZIGGO Movies & Series en Amazon Prime Video met elkaar. Er werd onder andere gelet op het aanbod, de prijs en de beeldkwaliteit. Hieronder de beknopte uitslag:

ZIGGO Movies & Series (XL)

Er zijn rond de 4 miljoen Ziggo gebruikers in Nederland. Zij kunnen er ook voor kiezen om gebruik te maken van Ziggo Movies & Series, maar niet-leden kunnen dat niet. Dit is dus nadelig voor mensen die ergens anders al een abonnement hebben of buiten het Ziggo-gebied woonachtig zijn. Het voordeel is wel dat het aanbod redelijk groot is en ook de beeldkwaliteit volstaat.

Amazon Prime Video

Webwinkel Amazon stelde haar streamingdienst in december 2016 ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Met € 2,99 voor de eerste 6 maanden en € 5,99 daarna is het goedkoper dan Netflix. Het aanbod is echter vrij karig en je zult er geen Nederlandse producties vinden. Desondanks komen er wel steeds meer titels bij.

Videoland

netflix vs videoland

Het Nederlandse Videoland is afkomstig van RTL. Het aanbod is heel anders dan dat van Netflix, maar qua kwaliteit en diversiteit komen ze aardig overheen. Videoland heeft tevens ook redelijk wat eigen producties en met € 8,99 is ook de prijs best te doen.

NLZiet

Met NLZiet kun je zo’n beetje alle programma’s van de Nederlandse televisie bekijken. Niet alleen is terugkijken een optie, sommige dingen zijn zelfs te zien voordat ze op televisie uitgezonden worden. Films worden echter minder vertegenwoordig, wat toch een groot nadeel is. Tevens is de beeldkwaliteit best aardig, maar niet geweldig.

Netflix

Netflix Videoland aanbod Just watch

Netflix is al sinds 2013 beschikbaar en nog steeds erg populair. De videodienst heeft een ruim aanbod films en series, waaronder een hoop eigen producties. Als het gaat om kwaliteit scoort Netflix ook erg goed, al heb je voor HD-kwaliteit wel een speciaal (en duurder) abonnement nodig. Gelukkig kan men deze abonnementen wel delen met meerdere gezinsleden.

Al met al bleek dat Netflix toch het beste scoorde, gevolgd door Videoland. Dit vond men een goed Nederlands alternatief. Ook Amazon Prime heeft potentie, maar het aanbod is nu nog een beetje karig. De gehele test is hier na te lezen. Bekijk ook onze Netflix aanraders voor de maand maart!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix opgelet: dit is de beste streamingdienst volgens RADAR
Sluiten