Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Pop-Culture 17 aug 2019
Leestijd: 4 minuten

Netflix: de 5 beste Thrillers op het gehele platform (volgens IMDB)

Al die regen de laatste tijd heeft wat ons betreft ook een voordeel: je hebt namelijk een goed excuus om eens wat vaker een Netflix avond in te plannen. Gezien het de komende dagen waarschijnlijk nog wel een paar keer slecht weer gaat worden willen we je verblijden met een vijftal Netflix tips.

Dit zijn de vijf Netflix thrillers met de hoogste IMDB score

Netflix gaat haar aanbod de komende weken flink uitbreiden. Naast een nieuw seizoen voor de serie Mindhunter komen er ook een aantal interessante films aan. Al begrijpen we het natuurlijk maar al te goed als je geen zin hebt om daarop te wachten.

Vandaar dat we je een lijstje willen geven met Netflix thrillers die je vandaag nog kunt bekijken. Het zijn overigens niet zomaar films, maar volgens de International Movie Database (IMDB) de beste thrillers die Netflix momenteel te bieden heeft.

5. Contratiempo (2016)

Dit is vermoedelijk de minst bekende titel van het lijstje, maar daarom juist het uitlichten waard. In Contratiempo (ook wel bekend als The Invisible Guest) zien we een jonge zakenman wakker worden naast een dode minnares. Als hij vervolgens van de moord beschuldigt schakelt hij de hulp in van een beroemde advocaat, in de hoop om zo de waarheid te kunnen achterhalen.

Ondanks dat de in Spanje opgenomen film hier niet zo bekend is werd de film in eigen land zeer goed ontvangen. Zowel de critici als het grote publiek waren er namelijk erg over te spreken. Bovendien heeft Netflix de film niet voor niets in haar collectie opgenomen. Vandaar dat wij je zeker kunnen aanraden om hem eens te checken.

IMDB score: 8.1

4. Prisoners (2013)

Het in 2013 verschenen Prisoners is project van Denis Villeneuve, de regisseur die ook verantwoordelijk was voor Blade Runner 2049. In tegenstelling tot die laatste speelt Prisoners zich niet in een futuristische omgeving af. In plaats daarvan zien we een verlaten camper die vermoedelijk iets te maken heeft met de vermissing van twee meisjes. Als de twee vaders er vervolgens achter komen wie de eigenaar van dit voertuig is besluiten ze om het recht in eigen hand te nemen…maar is dat wel de juiste oplossing?

De kracht van Prisoners ligt niet alleen bij spannende verhaal. Ook de cast is de moeite waard. Naast een hoofdrol voor Hugh Jackman doet ook Spider-Man: Far From Home acteur Jake Gyllenhaal aan de film mee. Wat ons betreft een ideale Netflix titel om op een regenachtige zondagmiddag aan te zetten.

IMDB score: 8.1

3. Gone Girl (2014)

Je hebt van die titels welke je ongetwijfeld eens voorbij hebt zien komen, maar eigenlijk nooit bekeken hebt. Er is een grote kans dat Gone Girl voor jou in die categorie valt. Deze film gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over een vrouw die vermist is. Al snel komt haar eigen man in beeld als verdachte.

Het concept achter Gone Girl is misschien niet heel erg nieuw, maar vanwege het onvoorspelbare verloop en de sterke acteerprestaties is het alsnog een unieke ervaring. Dit is mede te danken aan de regie van David Fincher (Fight Club, Mindhunter), welke het beste vanuit zijn acteurs heeft weten te halen. Een dikke aanrader voor iedere Netflix abonnee!

IMDB score: 8.1

2. Shutter Island (2010)

Waar in de bovenstaande films een bepaalde zaak opgelost moet zien te worden, lijkt Shutter Island een en al mysterie te zijn. We zien twee U.S. Marshals die moeten kijken naar een ontsnapping op een eiland waar psychisch zieke criminelen vastzitten. Al snel blijkt de toch al bizarre zaak nog vreemder dan gedacht…

Shutter Island is overigens gemaakt door Martin Scorsese, de legendarische regisseur die bekend is van titels als Goodfellas en Taxi Driver. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook hoofdrollen voor Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo (Avengers).

IMDB score: 8.1

1. The Departed (2006) – Netflix topper!

We sluiten het rijtje af met nog een Scorsese film. Het gaat hier om The Departed, de in 2006 verschenen hervertelling van een Hongkongse misdaadfilm. In tegenstelling tot de meeste andere remakes is deze film wél de moeite waard.

Het verhaal draait om een bizarre situatie waarbij zowel de lokale maffia als het politiekorps een infiltrant in hun midden hebben. De chaos die daaruit voortkomt zorgt voor een van de spannendste films van de afgelopen 20 jaar.

Vandaar dat we The Departed aan iedereen kunnen aanraden. Zelfs als het verhaal je toch niet bleek te liggen dan kun je altijd nog genieten van de indrukwekkende cast, die naast de legendarische Jack Nicholson uit namen als Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg en Matt Damon bestaat.

IMDB score: 8.5

Meer Netflix tips

Mocht jij de bovenstaande titels echter al gezien hebben, wees dan niet getreurd. We hebben nog veel meer Netflix tips voor je. Zo hebben we een tijdje geleden nog een lijstje gemaakt met 7 goede titels die onlangs nog zijn toegevoegd.

Ben je Netflix echter een beetje beu geworden? Bekijk dan ons overzicht met 5 Netflix alternatieven waarvan je de meeste vandaag nog kunt proberen.

Bron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Netflix: de 5 beste Thrillers op het gehele platform (volgens IMDB)
Sluiten