Netflix maakt Beverly Hills Cop sequel met Eddie Murphy

Waar we het een tijdje geleden al hadden over een vermeend nieuw deel in de Beverly Hills Cop reeks is nu niet alleen bevestigd dat dit project er ook daadwerkelijk gaat komen, maar ook dat deze in première gaat op Netflix.

Het nieuws is volgens website Variety bekendgemaakt door Bob Bakish, de CEO van mediaconglomeraat Viacom. De productie zou weer bij Jerry Bruckheimer liggen, die ook verantwoordelijk was voor de eerste twee films.

Vierde Beverly Hills Cop film gaat op Netflix verschijnen

De nieuwe Beverly Hills Cop film gaat het vierde deel in de reeks worden. Het origineel uit 1984 was direct een succes en werd een van de meest succesvolle films van dat jaar. In 1987 volgde het tweede deel, dat ook enorm veel bioscoopbezoekers trok. Zoals wel vaker met dit soort reeksen bleek de derde film echter een stuk minder goed ontvangen te worden. Desondanks bleven de eerste twee Beverly Hills Cop delen hun klassieke status houden, voornamelijk vanwege de acteerprestaties van Eddie Murphy.

Eddie Murphy Dolemite is my name Netflix
Eddie Murphy in de film Dolemite is my name | Bron: Netflix

Tijdens de promotie voor Netflix film Dolemite Is My Name – waarin Murphy ook een hoofdrol heeft – gaf de acteur aan dat hij wel openstond om nog een Beverly Hills Cop film te maken. Al was toen nog niet bekend dat deze dan in samenwerking met Netflix geproduceerd zou worden.

Bad Boys for Life

Beverly Hills Cop is niet de enige populaire actiekomedie reeks die na jaren weer een nieuw deel krijgt. Zo verschijnt begin 2020 ook Bad Boys for Life, het langverwachte vervolg op de eerste twee Bad Boys films. Al komt deze film in de bioscoop uit, en niet direct op Netflix.

Mocht je niet kunnen wachten om Eddie Murphy weer in een recente film te zien, dan heb je geluk. Het eerdergenoemde Dolemite Is My Name is namelijk nog steeds op Netflix te bekijken.

Reageer op artikel:
Netflix maakt Beverly Hills Cop sequel met Eddie Murphy
Sluiten